İzmir'de Cezaevindeki Kamera Sistemine Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Cezaevindeki Kamera Sistemine Tepki

İHD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, bazı cezaevlerinin havalandırma bölümlerine kamera sistemi kurulmasına tepki gösterdi.

04.07.2014 15:17  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, bazı cezaevlerinin havalandırma bölümlerine kamera sistemi kurulmasına tepki gösterdi.

Konak İlçesi'ndeki İHD İzmir Şubesi'nin ofisinde bugün yapılan basın açıklamasına derneğin yönetim kurulu üyeleri Ali Aydın, Hazal Koç Avcı ve Timur Taşdemir katıldı. Adalet Bakanlığı'nın talimatı üzerine bazı cezaevlerinin havalandırma bölümlerine kamera sistemi kurulduğunu savunan Aydın, "İzmir Kırıklar 1 ve 2 nolu F Tipi, Balıkesir L Tipi, Rize Kalkandere L Tipi ve en son Burdur E Tipi kapalı cezaevlerinde bu uygulama hayata geçirildi. Yakın zamanda da birçok cezaevinde uygulanacağı bilinmektedir. Derneğimize mektup gönderen tutuklu ve mahkumlar, havalandırmalara takılan kameraların koğuşların içini görecek şekilde yerleştirildiğini belirtmektedir. Bu sisteme karşı çıkan bazı mahkumlara 'mala zarar verme' suçlamasıyla hücre cezası verilmekte. Psikolojik bir işkence türü olan ve insan hak ve haysiyetine aykırı olan kameralı uygulamalardan vazgeçilmesini talep ediyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Cezaevindeki Kamera Sistemine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement