Cezaevindeki Mahkuma FETÖ'ye Hakaretten Disiplin Cezası Verildi - Son Dakika
Güncel

Cezaevindeki Mahkuma FETÖ'ye Hakaretten Disiplin Cezası Verildi

İzmir'deki Buca Cezaevi'nde, FETÖ lideri Fethullah Gülen'e hakaret eden cezaevindeki bir mahkuma, 'ibret için' bir ay ziyaret yasağı verildiği öne sürüldü.

05.09.2016 12:34  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki Buca Cezaevi'nde, bu yılın başlarında yaşanan olayda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün lideri Fethullah Gülen'e hakaret ettiği iddiasıyla cezaevindeki bir mahkuma, 'ibret için' disiplin cezası verildiği iddia edildi.

ZAMAN'A DESTEK İSTEDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün kumpasıyla cezaevine girdiğini öne süren mahkum H.Y., iddialara göre cezaevinde A.K. (60) isimli bir başka mahkumla tartıştı. Örgütün medya kuruluşu Zaman Gazetesi'ni savunan A.K., mahkumlara gazeteye destek olmaları gerektiğini söyleyerek Zaman'ı okumalarını tavsiye etti.

TARTIŞMA BİR ANDA BÜYÜDÜ

Bunu duyan H.Y., duruma itiraz ederek gazetenin FETÖ'nün propagandasını yaptığını belirtti. Böyle bir propagandaya alet olmayacağını ifade eden H.Y., Zaman Gazetesi için para toplamak isteyen söz konusu mahkuma para da vermedi. Bunun üzerine A.K., yine iddialara göre FETÖ'yü savundu. İki mahkum arasındaki tartışma ise bir anda büyüdü.

1 AY ZİYARET YASAĞI

İddialara göre, FETÖ liderini savunan A.K., hemen durumu baş memura bildirdi. Baş memurda konudan cezaevi müdürünü bilgilendirdi. Daha sonra koğuşuna gönderilen H.Y., olaylar nedeniyle bir ay ziyaret yasağı aldı. Cezanın karar kısmında 'ibret için' yazması dikkat çekti.

"KUMPASLA CEZAEVİNE GİRDİM"

Konu hakkında şikayette de bulduğunu ifade eden H.Y., olay hakkında şu iddialarda bulundu:

"Olay 2016 yılının başlarında yaşandı. O dönem 25 gün cezaevinde kaldım ve bu örgütün kumpasıyla cezaevine girdim. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Bakanlar her gün paralel ve FETO derken, kırmızı bültenle aranan bir teröriste hakaret değilde kınamanın suç olduğunu bilmiyordum. Cezaevi müdürü, beni çağırarak 'iki kardeş arasındaki kavgaya siz niye karışıyorsunuz' dedikten sonra kalkıp panodaki Zaman gazetesini gösterdi. Soruşturma evrakına başka bir iftira ile ceza vereceklerini sanırken, büyük yazılarla Fetullah Gülen'e hakaret ettiğinizden dolayı yazmaları beni çok şaşırttı. Cezaevinde Fetullah Gülen'e hakaret edene disiplin cezası verildiğini de görmüş olduk."

"KOĞUŞTA KÜFREDİP, HUZUR BOZDU"

Buca cezaevi yetkilileri ise söz konusu olayın FETÖ lideri Fetullah Gülen olmadığını ve yalan söylendiğini ifade etti. Koğuşun içerisinde küfrettiği ve huzuru bozduğu için H.Y.'nin ceza aldığını öne süren yetkililer, konu hakkında defalarca tahkikat yapıldığını belirtti.

Cezaevindeki Mahkuma FETÖ\'ye Hakaretten Disiplin Cezası Verildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezaevindeki Mahkuma FETÖ'ye Hakaretten Disiplin Cezası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement