Çankırı'da Cezaevindeki Tutuklu ve Hükümlülere Şiir Dinletisi - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da Cezaevindeki Tutuklu ve Hükümlülere Şiir Dinletisi

Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler için şiir dinletisi düzenlendi.

29.11.2014 01:11  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler için şiir dinletisi düzenlendi.Etkinlikte konuşan Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, hükümlü ve tutukluların toplumla barışık olmasını amaçladıklarını söyledi."Biz sizleri yeniden gelmiş olduğunuz dünyaya geri göndermek için gün sayıyoruz" diyen Kaya, "Sizleri ötekileştirmek yerine, ıslah olmuş şekilde topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu etkinliğimiz de bu amaca yönelik bir çalışmadır, umarım faydalı olur" şeklinde konuştu.

Şair Burak Ballı da Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonunun desteğiyle Adana, Gaziantep ve Osmaniye'deki ceza infaz kurumlarında çeşitli programlar düzenlediklerini anlattı.Gönül yolculuğuna çıktıklarını, herkesin gönüllü geldiğini aktaran Ballı, "Burada belki de bir kenarda bizi bekleyen insanların dili olmak için bu yolculuğa çıktık. Şiir terapisi yaparak hükümlü ve tutukluların sosyal yönlerini ortaya çıkarmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaya, Ballı ve şairler, eserlerini seslendirdi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, kurum personeli, hükümlü ve tutukluların katıldığı etkinlik, şarkıcı Afak Algan'ın konseriyle sona erdi.

Çankırı\'da Cezaevindeki Tutuklu ve Hükümlülere Şiir Dinletisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankırı'da Cezaevindeki Tutuklu ve Hükümlülere Şiir Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement