Cezaevinden Hastalığı Nedeniyle Tahliye Edilen PKK'lı Öldü - Son Dakika
Güncel

Cezaevinden Hastalığı Nedeniyle Tahliye Edilen PKK'lı Öldü

Cezaevinden Hastalığı Nedeniyle Tahliye Edilen PKK\'lı Öldü

Terör örgütü üyeliğinden 22 yıl cezaevinde kaldıktan sonra, rahatsızlığı nedeniyle geçen yıl tahliye edilen Abdüssamet Özçelik, tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

11.02.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü üyeliğinden 22 yıl cezaevinde kaldıktan sonra, rahatsızlığı nedeniyle geçen yıl tahliye edilen Abdüssamet Özçelik, tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Özçelik düzenlenen törenle İzmir'de toprağa verildi.

Terör örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 22 yıldır cezaevinde bulunan Abdülsamet Özçelik, bu sırada kan kanseri oldu. İlik nakli olması ve hemen her gün kan verilmesi gereken Özçelik, girişimler sonrasında Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporla 'sürekli hastalık' nedeniyle geçen yıl tahliye edildi. Bu süre içerisinde de zaman zaman hastaneye yatırılan Abdülsamet Özçelik, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde dün gece öldü. Önce cenazesinin Mardin'e götürüleceği açıklanan Özçelik için, İzmir'de cenaze töreni düzenlendi.

ABDULAH ÖCALAN POSTERLERİ AÇILDI

Abdülsamet Özçelik'in cenazesi, Karabağlar Eski Çamlık semtindeki camiye götürüldü. Havanın soğuk olması nedeniyle, tabut caminin içinde halının üzerine konulduktan sonra. cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrasında, Samet Özçelik ile Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu pankart taşındı. Bir süre sloganlar eşliğinde tabutu, omuzlarda götürüldü. Bu sırada yapılan konuşmalarda Samet Özçelik'in zamanında tahliye edilmediği için hayatını kaybettiği ileri sürülüp, Adli Tıp Kurumu'nun infaz kurumuna döndüğü iddia edildi. En son konuşan anne Halise Özçelik ise, oğlunun kendisine 20 yıl güç verdiğini, onun artık bir şehit olduğunu söyledi. Samet Özçelik'in cenazesi, Buca Gökdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevinden Hastalığı Nedeniyle Tahliye Edilen PKK'lı Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement