Amasya'da Cezaevinin Çatısı Uçtu, Çok Sayıda Yaralı Var - Son Dakika
3.Sayfa

Amasya'da Cezaevinin Çatısı Uçtu, Çok Sayıda Yaralı Var

Amasya\'da Cezaevinin Çatısı Uçtu, Çok Sayıda Yaralı Var

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki yeni yapılan açık cezaevinin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Olayda 81 mahkum yaralandı. 10 mahkumun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

15.04.2016 18:20  Güncelleme: 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde etkili olan fırtınadan dolayı cezaevinin çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçaların üzerlerine düştüğü 81 mahkum yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.00 sıralarında etkili olan fırtına nedeniyle Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi'nin çatısı uçtu. Sayım sırasında meydana gelen olayda çatıdan kopan parçalardan dolayı 26 mahkum yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar Gümüşhacıköy, Merzifon ve Amasya'daki hastanelerine sevk edildi.

"YERLERDE YATAN İNSANLAR VARDI"

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, "Yarı açık cezaevinin çatısının uçtuğu haberini aldık ve buraya geldik. Belediye ekiplerini buraya sevk ettik. Geldiğimizde çatının uçmuş olduğunu gördük. Parçalar da sallanıyordu. Yerlerde yatan insanlar vardı. Tek tesellimiz ölünün olmaması. İçeride o esnada sayım yapıldığını söylediler" dedi.

800 MAHKUM KALIYOR

Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi'nin yakın zamanda açıldığı ve 800 mahkumun bulunduğu belirtildi.

VALİ ÇOMAKTEKİN: 10 MAHKUMUN DURUMU AĞIR

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Gümüşhacıköy ilçesine gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Çomaktekin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün 16.45'te Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi'nde üzüldüğümüz bir olay yaşandı. Alanda sayım yapıldığı esnada şiddetli rüzgardan dolayı çatı uçarak mahkumların üzerine düştü. Bunun sonucunda 81 mahkum yaralandı. Fakat çok şükür çak ağır yaralılarımız yok. Çoğunun ayakta tedavisi yapıldı. Çoğu taburcu edildi. 10 mahkumun durumu biraz ağır, hayati tehlikeleri yok. Gerekli tedbirler alınmıştır. Yaralılarımız Gümüşhacıköy, Merzifon ve Amasya'daki hastanelere sevk edilmiştir" dedi.

CEZAEVİ YENİ YAPILMIŞTI

Cezaevinin yeni yapılmasıyla ilgili bir soru üzerine Vali Çomaktekin, "Bu konu incelenecek. Kusuru olanlarla ilgili gerekli hukuki işlemler de yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Amasya'da Cezaevinin Çatısı Uçtu, Çok Sayıda Yaralı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • 05li: Yirmi kişiden fazla yaralı var 5 1 Yanıtla
  • Alien: hakka kavuşsunlar, bu dünyada acı çektiler öte dünyada mutlu olsunlar, helaldir. 0 4 Yanıtla
  • Mehmet al: Ceza evi yeni yapı olduğu için yapan firma ve tasirona sorulsunki çatı yapımı nasıl bir izlenim vermiştir çatının on kısımlarına düzenleme olmadıysa sayet ufak bir rüzgarda çatı yerinden oynar ve şiddetli rüzgarlara böyle kazalar meydana gelir orda bulunan kader mahkumların ve personele geçmiş olsun dileklerimi sunar allaha emanet olun dileklerimle 0 0 Yanıtla
  • BİRDOST: haberin videosunda bu kadının çirkin suratını görmek zorundamıyım. başka resim koyuyorsun altından bu kadın çıkıyoo 0 0 Yanıtla

Advertisement