Cezasından 13 Yıl Kaçtı, Yakalanınca 'Beni Camiden Aldılar' Dedi - Son Dakika
Güncel

Cezasından 13 Yıl Kaçtı, Yakalanınca 'Beni Camiden Aldılar' Dedi

Adana'da yağma suçundan 13 yıl önce 39 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan hükümlü yakalanınca kendisinin suçu olmadığını polisin camide yakalayıp gözaltına aldığını ileri sürdü.

16.04.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Derviş T. (40) 1995 yılında uzun namlulu silah ve kar maskesiyle yağma olayı gerçekleştirdi. Olaydan bir süre sonra polisin operasyonuyla yakalanan Derviş T. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmaya başlandı. Önce tutuklu yargılanan Derviş T. daha sonra tutuksuz yargılanmaya başlandı. 1998 yılında Derviş T.'ye mahkeme 39 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Bunun üzerine Derviş T. kararı Yargıtay'a götürerek temyiz başvurusu yaptı. Yargıtay ise 2001 yılında yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Bunun üzerine Derviş T. kayıplara karıştı. Polis 13 yıldır her yerde aradığı Derviş T.'nin bugün sabah evinde olduğu ihbarını aldı. Şafak vakti Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri yapılan operasyonla hükümlü evinde yakalandı. Hükümlü emniyete getirilip işlemleri yapıldıktan sonra adliyeye götürüldü. Hükümlü adliyeye götürülürken kendisinin suçsuz olduğunu polisin kendini camiden aldığını söyledi. Hükümlü adliyede işlemleri yapıldıktan sonra cezasını çekmek üzere cezaevine götürülecek.

İnfaz polisi sabah başka bir adrese yaptığı operasyonda da hırsızlık suçundan 3 yıl hapis cezası alan Ziya D.'yi yakaladı.

FATİH KEÇE

Cezasından 13 Yıl Kaçtı, Yakalanınca \'Beni Camiden Aldılar\' Dedi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezasından 13 Yıl Kaçtı, Yakalanınca 'Beni Camiden Aldılar' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement