Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Politika

Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Cezayir\'de Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Cumhurbaşkanı adaylarından Felis: "Seçimlerde sahtecilik yapıldı.

18.04.2014 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir'de cumhurbaşkanı adaylarından eski Başbakan Ali Bin Felis seçimlerde "sahtecilik" yapıldığını iddia ederek, sonuçları kabul etmeyeceğini belirtti.

Felis, oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, seçimlere hile karıştığını ileri sürerek, "Seçimlerde sahtecilik yapıldı. Bu kabul edilemez. Elimde deliller var ancak daha sonra açıklayacağım" dedi.

Seçim sonuçlarını tanımayacağını vurgulayan Felis, destekçilerini sabır ve sükunete çağırarak, değişime katkıda bulunacak tüm gruplarla iş birliği halinde çalışabileceğini ve ülkenin geleceği için çaba göstermekten vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Dördüncü kez cumhurbaşkanlığına aday olan Cumhurbaşkanı Buteflika'nın en yakın rakibi sayılan Felis'in, İçişleri Bakanlığı tarafından resmi sonuçların açıklanmasının ardından bugün tekrar basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Buteflika yanlılarından sevinç gösterileri

Öte yandan dün yapılan seçimlerde, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, Buteflika yanlıları Cezayir sokaklarında sevinç gösterileri düzenledi.

Cezayir resmi televizyonunun da canlı yayınladığı kutlamalarda, Buteflika yanlılarının müzik ve havai fişek eşliğinde eğlendikleri görüldü.

Cumhurbas¸kanlıgˆı için 6 adayın yarıs¸tıgˆı seçimlerin ilk turunda yüzde 50'nin üzerinde oy alan olmaması durumunda, ikinci tura gidilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanı ve Ulusal Kurtuluş Cephesi Onursal Başkanı Abdulaziz Buteflika, eski başbakanlardan Ali Bin Felis, sol eğilimli İşçi Partisi Başkanı Louisa Hanun, Bağımsız Cephe Partisi Genel Başkanı Abdulaziz Beliyd, Halk Cephesi Genel Başkanı Musa Tevati ve 54. Yıl Partisi lideri Ali Fevzi Rebain yarıştı. - Cezayir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement