Cezayir'de "Şiddetli Aşırıcılıkla Mücadele" Konferansı Başladı - Son Dakika
Politika

Cezayir'de "Şiddetli Aşırıcılıkla Mücadele" Konferansı Başladı

Cezayir'de 50 ülkeden sivil toplum kuruluşları ve uluslararası örgütlerin katılımıyla "Şiddetli Aşırıcılıkla Mücadele" konferansı başladı.

22.07.2015 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir'de 50 ülkeden sivil toplum kuruluşları ve uluslararası örgütlerin katılımıyla "Şiddetli Aşırıcılıkla Mücadele" konferansı başladı.

Konferansın açılışında konuşan Cezayir'in Arap Birliği, Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Abdulkadir Mesahil, "Aşırıcılık ve terörle mücadele, aşırıcılığın iki yüzü olan islamafobi ve yabancı düşmanlığı ile mücadeleyi gerektirir" dedi.

Mesahil, "İslamafobi ve yabancı düşmanlığı aşırıcılığın ortaya çıkmasına, terörist aşırı grupların silahlanmasına yol açıyor. Bu iki afet, yayılıyor ve bazı ülkelerde yaşayan Müslümanların onuruna uzanıyor" diye konuştu.

Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi Komiseri İsmail Şarki de "Terörist eylemler hiç bir şekilde gerekçelendirilemez. Hükümet ile halk arasındaki uçurum, toplumdaki ideolojik yönelimler, yerel mağduriyetler ayrıntılı bir şekilde incelenmeli" ifadelerini kullandı.

Şarki,  terör tehdidinin, coğrafi olarak genişlediğini ve büyük boyutlara ulaştığını belirterek, teröristlerin, uyuşturucu ve silah tacirleri, insan kaçakçıları, kara para aklayanlar, fidye için adam kaçıranlar gibi suç teşkil eden işleri yapanlarla ilişkilerini geliştirmeye devam ettiğini kaydetti.

Çeşitli ülkelerden sivil toplum kuruluşları ve uluslararası örgütlerin katıldığı ve terör ve aşırıcılık gibi konuların ele alındığı konferansın iki gün sürmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cezayir'de 'Şiddetli Aşırıcılıkla Mücadele' Konferansı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement