Cezayir Heyeti Büyükşehir'de - Son Dakika
Yerel

Cezayir Heyeti Büyükşehir'de

Cezayir Heyeti Büyükşehir\'de

Kültürel temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Cezayir Kültür Bakanlığı heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

22.07.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültürel temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Cezayir Kültür Bakanlığı heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette, misafir ekibi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık ağırladı. Cezayir'deki Kasaba Bölgesi'nin rehabilitasyonu çerçevesinde Türkiye'ye gelen heyette TİKA Cezayir Sorumlusu Tarık Mete, Cezayir Kültür Bakanlığı Kültürel Servetlerin İşletimi Direktörü Adelouahab Zekagh, Kültürel Değerlerin Korunması Direktörü Mourad Bouteflika, Cwzayir Valiliği Kasaba Koruma Sorumlu Müfettişi Said Guellal, Mimar Mahmut Cavit Köseoğlu ve Tercüman Gevher Ebru Çevikoğlu yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, ziyarette Cezayirli heyete Bursa'nın tarihi ve kültürel geçmişini anlattı. Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'da 6 padişahın mezarının bulunduğunu kaydeden Başkanvekili Karlık, Türk alışveriş, çarşı ve semt sisteminin ilk bu şehirde kurulduğunu hatırlattı. Tarihi eserlerin yoğun olduğu şehrin son 11 yılda yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda kültürel anlamda adeta şaha kalktığını belirten Karlık, 7 bölgesi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan şehrin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikle birçok ülke için model teşkil ettiğini söyledi.

Cezayir Kültür Bakanlığı Kültürel Servetlerin İşletimi Direktörü Adelouahab Zekagh ise, Bursa'ya ilk kez geldiğini ifade ederek, şehrin tarihi birikiminden etkilendiğini kaydetti. Tarihi çok eskilere dayanan Türkiye ve Cezayir'in ortak bir mirasa sahip olduğunu vurgulayan Zekagh, Kasaba Bölgesi'ndeki Keçiova Camii'nin restorasyonu için Bursa'nın desteğini almak istediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, misafir ekibe İznik Çinisi'nden oluşturulmuş Yeşil Türbe maketi hediye etti. Cezayir Kültür Bakanlığı Kültürel Servetlerin İşletimi Direktörü Adelouahab Zekagh da Başkanvekili Karlık'a ülkesinin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtan kitap takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cezayir Heyeti Büyükşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement