Cezayirli Bakanın "Tartışmalı" Şam Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Cezayirli Bakanın "Tartışmalı" Şam Ziyareti

Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Abdulkadir Mesahil, muhalefetteki partiler tarafından eleştirilmesine neden olan geçen haftaki Şam ziyaretinin "diplomatik bir hata olmadığını" belirtti.

02.05.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Abdulkadir Mesahil, muhalefetteki partiler tarafından eleştirilmesine neden olan geçen haftaki Şam ziyaretinin "diplomatik bir hata olmadığını" belirtti.

Mesahil, başkent Cezayir'de düzenlediği basın toplantısında geçen haftaki Şam ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ziyaretinin üç ana mesaj içerdiğine işaret eden Mesahil, "Birinci mesaj, Şam ziyaretimin, 1954-1962 yıllarındaki Cezayir kurtuluş devriminde ülkemize büyük destek veren ve çok sayıda Cezayirliye kucak açan Suriye'nin bağımsızlık yıl dönümü kutlamaları ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiş olması. İkincisi, Cezayir'in de sıkıntısını yaşadığı teröre karşı Suriye halkının verdiği mücadeleye destek vermek ve üçüncü mesaj ise Suriyeli kardeşlerimize ulusal uzlaşı, siyasi çözüm ve birlik dışında bir alternatifin olmadığını anlatmak idi." diye konuştu.

Şam ziyaretini eleştiren muhalefete, "Siz terörü kınıyor musunuz yoksa onlarla birlikte misiniz?" diye seslenen Cezayirli Bakan, "Bu ziyareti ihanet olarak değerlendiren tek bir Suriyelinin bulunmadığını, Suriyeli muhaliflerin de siyasi çözüm ve ulusal birlikten yana olduğunu" söyledi.

Ziyaretinin Suriye krizinde "arabuluculuk" çerçevesinde gerçekleştiği iddialarını da yalanlayan Mesahil, "Biz arabulucu değiliz. Oraya ulusal uzlaşı ve terörle mücadeledeki tecrübelerimizi paylaşmak için gittik." ifadelerini kullandı.

Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Mesahil, 25-26 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suriye Devlet Başkanı Esed ile de bir araya gelmişti. Ziyaret Cezayir'deki muhalif partilerin yoğun eleştirilerine neden olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayirli Bakanın 'Tartışmalı' Şam Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement