Çgd'den Dha'ya Ödül - Son Dakika
Güncel

Çgd'den Dha'ya Ödül

Çgd\'den Dha\'ya Ödül

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin düzenlediği 'Çağdaş Gazetecilik Ödülleri 2012' 10 Ocak Basın Bayramı'nda sahiplerini buldu.

11.01.2013 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin düzenlediği 'Çağdaş Gazetecilik Ödülleri 2012' 10 Ocak Basın Bayramı'nda sahiplerini buldu. DHA Muhabiri Faruk Kahraman'ın 'TV Görüntü' dalında birincilik ödülü aldığı gecede, Odatv davasından tahliye olan Gazeteci Ahmet Şık'a da onur ödülü verildi.

Bursa Medya Sarayı'nda düzenlenen törene katılan ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, gazetecilere önemli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 52 yıl önce kabul edildiğini, ancak aradan geçen zamanda köprünün altından çok sular geçtiğini söyledi. Gazetecilerin haklarının tek tek ellerinden alındığını kaydeden Abakay, "Gazetecilerin özellikle sendikal hakları ve sendikal örgütlülüğü yok edilme sürecine sokuldu ve hala Türkiye, tutuklu gazeteciler bakımından dünyada birinci sırayı işgal etmektedir" dedi.

Abakay, cezaevinde bulunan bütün gazetecilerin serbest bırakılmasının ÇGD'nin talebi olduğunu dile getirdi. Ahmet Abakay, "Bundan sonra da bugün de ÇGD'nin misyonu olarak biz, düşünceyi ifade ve basın özgürlüğü konusunda karşımıza çıkan kim olursa olsun mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Bülent Sezgin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde kutlanmaya değer bir durum olmadığını, o nedenle bugünü dayanışma günü olarak kabul ettiklerini söyledi. 2012 yılının da Türkiye'de gazetecilik mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir yıl olduğunu belirten Sezgin, Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün yayımladığı raporda, Türkiye'yi 'Gazeteciler için en büyük cezaevi' olarak nitelendirdiğini hatırlatarak, "Basın özgürlüğüne yönelik baskıcı tutum ve davranışlar bir yana, Türkiye'deki gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarında bir iyileşme sağlanamadı" dedi.

DHA'YA GÖRÜNTÜ ÖDÜLÜ

Konuşmaların ardından ÇGD yarışmasında 8 kategoride, 7 gazeteciye ödülleri verildi.

'TV Görüntü'de DHA'dan Faruk Kahraman, 'TV Haber'de Line TV'den Kübra Ulutaş, 'Genel Haber'de Olay Gazetesi'nden Halil Özçoban, 'Ekonomi'de Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Kadir Güzel, 'Spor' ile 'Fotoğraf' dalında Olay Gazetesi'nden Erkan Sağlık, 'Mizanpaj'da Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Raif Alan ve 'Magazin'de Olay Gazetesi'nden Ünal Özbay ödüllerini aldı.

Törende yazdığı kitap nedeniyle bir süre cezaevinde tutuklu kalan Gazeteci Ahmet Şık'a 'Onur Ödülü', termik santral yapımına karşı başarılı bir mücadele veren Keles'in Kozağacı köylülerine 'Özel Ödül', Aktif İnternet Medyası Derneği'ne de 'Mesleki Dayanışma ödülü' verildi.

'Onur Ödülü'nü ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Bülent Sezgin'den alan Ahmet Şık, ödülü Zonguldak Kozlu'da yaşamını yitiren maden işçilerinin onuruna aldığını ve onlara adadığını söyledi. Kozağacı köylüleri de köylerinde termik santral yapımına sonuna kadar karşı duracaklarını kaydetti.

Ödül törenine Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müştüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey ve Yıldırım Belediye Başkanı Ak Parti'li Özgen Keskin'in de katıldı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çgd'den Dha'ya Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement