Chelsea Farka Gidemedi: 2-0 - Son Dakika
Spor

Chelsea Farka Gidemedi: 2-0

Chelsea Farka Gidemedi: 2-0

Erken gelen gollere rakibin 29. dakikada 10 kişi kalması eklenince tek taraflı bir oyuna dönüşen mücadelede Chelsea rakibine başka gol atmayı beceremedi.

22.11.2014 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Premier Lig'in 12. hafta mücadelesinde, namağlup zirvede yer alan Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea, son yıllarda pek şansının tutmadığını West Bromwich Albion'u ağırladı.

Mücadeleye temkinli başlayan Chelsea, kısa ve tek paslarla önce rakibinin nabzını ölçerek başladı. West Ham savunmayı kalabalık tutarak uzun toplarla pozisyon arayınca, Londra ekibi yavaş yavaş oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya başladı. Oldukça rahat bir şekilde top çeviren Jose Mourinho'nun talabeleri, ilk golü de erken buldu.DIEGO COSTA SAHNEDE

11. dakikada sol taraftan Oscar'ın ortasında Diego Costa bir anda savunmanın arkasına sarktı. Defansın ofsayt beklentisiyle duraklamasını fırsat bilerek önce topu göğsüyle yumuşatan İspanyol golcü, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda ağları sarsmakta zorlanmadı.

Özellikle Belçikalı yıldız Eden Hazard'ın istekli ve hareketli oyunuyla sık sık West Bromwich savunmasının dengesini alt-üst eden Chelsea, Diego Costa ve Oscar ile ilk çeyrek geçilirken, iki kez gole çok yaklaştı.HAZARD'DAN ŞAHANE GOL

25. dakikada sahneye kendisi çıkan Hazard çok klas bir gole imzasını attı. Sol taraftan kullanılan kornerde ön direğe doğru yerden gelen sert ortayı enfes bir hareketle yumuşatan Hazard, rakibinden de sıyrıldı. Sol ayağıyla kalecinin kapadığı köşeden topu geçirerek ağları havalandırmayı başardı.

Golden sadece beş dakika sonra ise West Brom 10 kişi kaldı. Yay üzerinde Diego Costa şut açısı ararken, konuk ekipte Yacob, İspanyol golcüye oldukça kontrolsüz bir şekilde daldı ve mücadelenin hakemi tereddütsüz direkt kırmızı kartını kullandı.HAKEM PENALTIYI ÇALAMADI

İlk yarının sonlarına doğru Azpilicueta, Oscar ve Ivanovic ile ceza sahası içinde sert müdahalelere maruz kalan Londra ekibinin penaltı beklentileri her defasında boşa çıktı. İlk 45 dakika, Chelsea'nin 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci devre Chelsea açısından tam bir antrenman havası kıvamında geçerken, West Brom ise ecel terleri döktü. Ev sahibi akın akın rakip kaleye giderken, savunmadan her dönen top gelişigüzel ileri vurulunca, yeni bir Chelsea atağı başladı.BAL YAPMAYAN ARI CHELSEA

Kısır bir döngüye giren ikinci 45 dakikada Chelsea, oyunun mutlak hakimi olmasına karşın, kaleci Foster'ı zorlayacak bir pozisyon üretemedi. Kanatlara açtığı oyunu, stoperlerin arkasına atılan derinlemesine paslarla gol pozisyonlarına çevirmeye çalışan ev sahibi, bu taktikten pek bir sonuç alamadı.

Sessegnon'un bireysel çabaları konuk ekip açısından sonuç vermeyince, West Brom ikinci yarıda sadece kendi kalesini savunmakla uğraştı. Kalabalık defans hattını aşmayı başaramayan Chelsea, ilk yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Chelsea Farka Gidemedi: 2-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement