Chevrolet Captiva Makyajlandı - Son Dakika
Otomobil

Chevrolet Captiva Makyajlandı

Chevrolet Captiva Makyajlandı

Chevrolet'nin başarılı SUV'u Captiva, ikinci makyajla birlikte çok daha şık bir görünüme kavuştu.

12.12.2013 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chevrolet'nin Avrupa'daki en büyük SUV'u Captiva, ikinci kez makyajlandı. İlk makyaj çalışmasında yüzü yenilenen ve çok daha iri görünmeye başlayan araç, ikinci makyajla da arka tasarımını geliştirdi. LED stoplar ve dikdörtgen formlu egzoz çıkışları, arka tasarımı çok daha şık hale getirmiş. Arazi aracı kavramının ortaya çıkmasında başrolü oynayan marka, Amerikan SUV'larını aratmayan tasarımı ve dizel-otomatik kombinasyonuyla başarılı bir satış grafiği yakaladı.

Makyajla birlikte 4x4 özelliğini kaybeden araç, önden çekişli olarak satılmaya başlandı. Segmentinin en iri otomobillerinden olan araç, güçlü dizel motoru ve daha makul tüketimiyle dikkat çekici bir seçenek haline geldi. Sert bakışlarıyla heybetli bir görünüme sahip olan Captiva, hem sportif hem de sağlam bir imaj sunuyor. 4.67 metrelik uzunluk ve 1.87 metrelik genişliğiyle 7 kişiye yolculuk imkanı sağlayan araç, ferah iç mekanıyla öne çıkıyor.

Dış tasarımın aksine oldukça sade ve Asyalı hissettiren iç mekan, yeni orta konsol tasarımı ve bilgi ekranıyla daha teknolojik hale getirilmiş. Üstelik artık tasarruflu kullanıma destek olan Eco sürüş modu da sürücünün imdadına yetişiyor. Motorun rölanti ve yüksek devirler dışında sesinin iç mekana yansımaması dikkat çekici. Sessiz ve konforlu yapısıyla beğenimizi kazanan araç, yüksek sürüş pozisyonuyla da yol hakimiyetini üst seviyede tutuyor. Yüksek tavan sayesinde ön ve orta sırada yolculuk etmek keyifli. 3'üncü sıra ise daha çok çocuklara ayrılmış denebilir. 447 litrelik bagaj da yeterli seviyede.

Araçtaki 2 lit­re­lik di­zel mo­tor, 163 bey­gir­ güç ve 400 nm tork üretiyor. 1.9 to­nluk Cap­ti­va­'yı ra­hat­lık­la hız­lan­dı­ra­bi­len mo­tor, 6 ile­ri oto­ma­tik vitesle kombine ediliyor. 0'dan 100 km/s sü­ra­te 11.2 sa­ni­ye­de ula­şan aracın son sürati de 184 km/s. Ara hız­lan­ma­lar da akıcı şekilde gerçek-leşiyor.

Aracın fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 7.7 litre. Biz denemelerimizde 8.2 litreyi tutturduk. Üstelik sakin otoyol sürüşlerinde 7 litrenin altına inmek oldukça kolay. Yerden yüksek yapı ve orta sertlikteki süspansiyon sistemi sebebiyle aracın sert manevralarda yatması kaçınılmaz fakat yol tutuş limitleri yeterince yüksek. Ayrıca standart sunulan ESC sistemi de aracın izinden çıkmasını önlüyor.

Chevrolet Captiva, zengin bir ekipman listesiyle satılıyor. 7 koltuğun standart sunulduğu araç, aralık ayı boyunca 18 bin 118 liraya varan indirimle satılıyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Chevrolet Captiva Makyajlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement