Çin, Kendini Aklamak İçin Medyayı Devreye Soktu - Son Dakika
Güncel

Çin, Kendini Aklamak İçin Medyayı Devreye Soktu

Çin, Kendini Aklamak İçin Medyayı Devreye Soktu

Çin'in en büyük medya ağlarından China Daily, bölgede yaşayan Müslümanlar ile yapıldığı iddia edilen röportajları yayınlayarak ülkede hoşgörünün hakim olduğuna vurgu yaptı.

04.07.2015 12:22  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

China Daily'nin haberine göre Çin'in Şincan eyaletinde Ramazan gayet normal ve Çinli halk ise Müslümanların bu ibadetini anlayışla karşılıyor.

RÖPORTAJLARA YER VERDİLER

Dünyanın birçok ülkesinde Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı mezalim ve baskılar haber olup, protesto gösterileri düzenlenirken; Çin'in en büyük medya ağından olan China Daily'nin haberi şaşkınlığa neden oldu. Haberde, bölgede yaşayan Müslümanlar ile yapıldığı iddia edilen röportajlara da yer verildi.

"RAMAZAN AYI..."

Haberde, Şincan'ın Uygur bölgesinde yaşan Kazakistan kökenli 63 yaşındaki Bahetikhan Gahep adlı kadının, bütün hayatı boyunca Ramazanlarda hiçbir gün orucunu kaçırmadığı belirtilerek, "Ramazan ayı vücudun arındığı ve sağlık bulduğu bir aydır aynı zamanda" sözleri aktarıldı. Bahetikhan Gahep'ın genç jenerasyonun oruç tutmamasından yakındığı vurgulandı.

Yine haberde Şincan Üniversitesi öğrencisi olan Afganistanlı Mohamed Gaderoghli'nin de Ramazan ayının başından beri oruçlarını tuttuğu söylediği yazıldı.

"PERFORMANSLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ"

Habere göre, üniversitenin uluslararası öğrenci ofisi müdür yardımcısı Zhang Quansheng de Müslüman öğrencilerin oruç tutmalarına saygı gösterildiğini ifade ediyor ve "Biz sadece öğrencilerin derslerdeki performanslarından endişe ediyoruz çünkü bazı öğrenciler derslerde uyuyup kalıyorlar. Ancak biz buna bir şey demiyoruz çünkü bu dini inançlarının bir parçası" diyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çin, Kendini Aklamak İçin Medyayı Devreye Soktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • rakka Türkmeni: Çin Halk tır bölmeye kalkan bizi bulur karşısında ne mutlu Çinli yim diyene 17 45 Yanıtla
  • müslüman türk: bebek katillerini savunan hdpkk'lılar yarın cehennem ateşini görünce ne yapacaksınız Sefer Bizim Zafer ALLAHIN ALLAH kimseyi İmansız bırakmasın müslüman kürt kardeşimizdir kafirlere müşriklere sözüm yok 35 13 Yanıtla
  • Misafir: Çin mallarını almayarak boykot yapalım. 36 5 Yanıtla
  • VATANDAŞ : NE KADAR HAYİN ŞEREFSİZ VARSA TOPLANMIŞ TÜRK DÜŞMANLIGI YAPIYOR . ÇİN MÜSADE ETSİN BAŞKA ÜLKENİN BASIN MENSUPLARI GAZETECİLER ARAŞTIRSIN. 36 5 Yanıtla
  • bozo kara: Benim yanimda bir Uygur Türk'ü 3 sena çalişti Çin'de orda hiç ayrımcılik yok bakınız sızın yanınızde çin kağıt para varsa uzerınde Uygurca yazı var orde her şey beli oluyor zaten. Adamlar kendi ana diliyle okul okiyor camiler açik imamamlara devlet maaşlarını veriyor ya bızım burda kürtlarA ne yapıliyor ana diliyle okumak yasak seçtiğin miletvekili bile kabul etmiyorlar. MHP bide Uygur Türkleri sahıp çekiyor sözde Müslümanız din kardeşiyiz ah ah 11 28 Yanıtla
  • Çinli: Ne mutlu çinliler diyene. Her karış toprağında çin kanı var ya sev ya terket 17 19 Yanıtla
  • Arap hayri: Bu türkleride kim se sevmiyor 10 26 Yanıtla
  • kasap: her çinli asker doğar 10 24 Yanıtla
  • Amed city: Neden buradaki turkler cekik gou degil? Hangi irka karistiniz 5 29 Yanıtla
  • yav he he : bence türkler çini boluyorlar bölücüdurler 18 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement