CHP 18. Olağanüstü Kurultayı - Son Dakika
Politika

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı

Genel başkanlığa aday olan İnce: "Bir saat öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu, benim rakibimdi, şimdi benim rakibim değil benim genel başkanım"

05.09.2014 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin 18. Olağanüstü Genel Kurultayında genel başkanlığa aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Bir saat öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu, benim rakibimdi, şimdi benim rakibim değil benim genel başkanım" dedi.

Yeniden genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, teşekkür konuşmasının ardından Muharrem İnce'yi kürsüye davet etti. Kılıçdaroğlu ile delegeleri ve partilileri selamlayan İnce, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Beni daha önce Yalova'daki seçmenler seçiyordu, grup başkanvekilliğine milletvekilleri oy veriyordu ama bugün Hakkari'den Edirne'ye, Artvin'den Muğla'ya Türkiye'nin dört bir yanından kurultay delegesi arkadaşlarım oy verdi. Önceden 15 saat çalışıyorsam şimdi 20 saat çalışacağım. Sorumluluğum arttı."

Gençlere, "Yarışacağız, tartışacağız ama kavga etmeden sonucu kabulleneceğiz" diye seslenen İnce, Türkiye'ye çok partili yaşamı CHP'nin getirdiğini ifade etti. İnce, şunları kaydetti:

"Şimdi bunu taçlandırmak için, bu Recep Tayyip Erdoğan'ın ileri demokrasi dediği bu faşist düzeni yıkmak için el birliği ile çalışacağız. Sıfır oy aldığım iller başta olmak üzere il başkanlarımızın emri olur, ne zaman davet ederseniz oradayım. Çalışmalara devam edeceğiz. Bir saat öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu, benim rakibimdi, şimdi benim rakibim değil benim genel başkanım. Bu yağma düzeninden, faşist diktatörden kurtulmak için elimden ne geliyorsa onu yapacağım. Bana oy veren, vermeyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."

-"Üzgün değilim, doğru iş yaptım"-

İnce, kurultay sonucunun açıklanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Kurultay sonucunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine İnce, partide, korku imparatorluğunun devam ettiğini savundu.

Delegelere baskı yapıldığı iddiasında bulunan İnce, "Üzgün falan değilim, doğru yoldayım, doğru bir iş yaptığımı düşünüyorum. Ben 177 imza aldım ama 415 oy aldım" dedi.

"Bu kurultay sizin için yeni bir başlangıç mı?" sorusuna, İnce, "Milletvekilleri, parti meclis üyelerinin oy kullandığı sandığa bakın, bir de partinin gerçek temsilcilerinin, halkın oy kullandığı sandığa bakın. Partinin vicdanı orada, atamayla gelmiş milletvekillerinde, milletvekilliği bekleyen parti meclisi üyelerinde değil. Partiyi demokratikleştireceğiz. Umuda yolculuk devam ediyor" yanıtını verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP 18. Olağanüstü Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement