CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nın Ardından - Son Dakika
Politika

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nın Ardından

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı\'nın Ardından

Yeni Parti Meclisi'nde yer almayan Emrehan Halıcı, dört yıllık çalışmalarını özetlediği faaliyet raporunu örgütle paylaşarak veda etti.

12.09.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda yeni Parti Meclisi'nde (PM) yer almayan Emrehan Halıcı, dört yıllık çalışmalarını özetlediği faaliyet raporunu örgütle paylaşarak veda etti.

Halıcı, başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm örgüte gönderdiği mesajında, yaptığı çalışmalarda kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Mesajında, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrıldığını hatırlatan Halıcı, 2010-2014 yılları arasında sürdürdüğü görevi boyunca, ülkeyi zeki, yetenekli, yaratıcı, bilgili ve sorgulayan bireylerden oluşan bir "bilgi toplumu"na  dönüştürmeyi en önemli hedef olarak gördüğünü vurguladı.

Halıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hedefe ulaşmak için bu özelliklere sahip kişilerin siyasette etkin olmalarını sağlamak gerekir. Bu kişileri siyasete kazandırmanın ve halkımızı yönetime çok daha fazla katabilmenin yolunun elektronik partiden geçtiğine inanıyorum. CHP'de bu yolda başlattığımız dönüşümlerin devam etmesi en büyük dileğimdir. Bu görevi üstlenecek arkadaşıma başarılar dilerim. Ben ise nerede ve hangi konumda olursam olayım 'e-Parti'yi gerçekleştirme çabalarımı devam ettireceğim. Yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Halıcı, görevi süresince yaptıklarını içeren özet bir Faaliyet Raporu'nu da örgüte gönderdi.

CHP'nin bilgiye ve iletişim teknolojilerine verdiği önemi gerçekleştirdiği yapısal düzenlemelerle ve hayata geçirdiği uygulamalarla gösterdiğini vurgulayan Halıcı, "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı'nın bulunduğu tek parti CHP'dir" değerlendirmesini yaptı.

Yapılan tüzük değişikliğiyle il ve ilçelerde seçimle görev başına gelen Bilişim Sorumlularının bulunduğu tek partinin de CHP olduğunu belirten Halıcı, görevde bulunduğu dönemde "Mobil Aidat" uygulamasını ilk uygulayan parti olduklarını kaydetti.

Bu dönemde seçmen listelerini örgütle ve tüm vatandaşlarla paylaşarak olası eksik ve hataların düzeltilmesini sağladıklarını da anlatan Halıcı, seçimlerin güvenliğini sağlamak üzere tüm sandık sonuçlarını da paylaştıklarını aktardı.

- "e-Seçmen, web TV, bilişim gönüllüleri..."-

"Online Üyelik Sistemini" de ilk kez kendilerinin uyguladığını ifade eden Halıcı, "CHP, Bilişim sistemlerinin sağlıklı bir altyapıya kavuşturulması için çalışmalar yapılmıştır. Bu çerçevede 'chp.org.tr', 'e-Posta Sunucusu' ve diğer mikro sitelerin tamamı tek bir omurga altında toplanmıştır. Partinin belleğini oluşturacak olan Intranet sistemi (intranet.chp.org.tr) oluşturulmuş, ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli yenilenmiştir" açıklamasını yaptı.

CHP TBMM internet sitesinin de hayata geçirildiğini bildiren Halıcı, "e-Seçmen", "web TV", "Bilişim Gönüllüleri" ve "e-Aidat" sisteminin de yaptığı diğer çalışmalardan bazıları olduğunu vurguladı.

Halıcı, bunların yanı sıra parti içi eğitim, yurt dışı ilişkiler, seçim ve hukuk işleri, yerel yönetimler sitelerinin de hazırlandığını aktarırken, "Tüm uygulamalar parti bünyesinde oluşturulan 6 kişilik bir yazılım ekibi tarafından ve gönüllü katkılarla gerçekleştirilmiş, personel ücretleri dışında hiçbir harcama yapılmamıştır" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement