CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Taksim'de Kutladı - Son Dakika
Güncel

CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Taksim'de Kutladı

CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Taksim\'de Kutladı

Chp'nin kuruluşunun 91. yılı, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

09.09.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'nin kuruluşunun 91. yılı, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Tören sonrası Beşiktaş Belediyesi'nde işten atıldıkları gerekçesiyle grevde olan BELTAŞ'tan iki  işçi, sorunlarını anlatmak isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. CHP Milletvekili Süleyman Çelebi işçilerin sorunlarını dinledi.

CHP İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen törene İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, milletvekilleri Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile çok sayıda partili katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından bir konuşma yapan Oğuz Kaan Salıcı, CHP'nin hem kuruluşun, hem kurtuluşun hem çok partili yaşamın ve emeğin haklarını savunan sosyal demokrasinin partisi olduğunu belirterek, "CHP, hem de AKP diktatörlüğüne son verecek olan yürekli cumhuriyetçilerin partisidir" dedi.

HİÇBİR HAK MÜCADELESİZ ALINMAZ

Salıcı, hiçbir hakkın mücadelesiz alınmayacağını belirterek, "Bugün burada çelenk koyuyoruz. Atatürk Anıtı'na 19 Mayıs'ta çelenk koymak için verdiğimiz mücadeleyi hatırlıyorsunuz. Eğer o mücadele verilmemiş olsaydı Taksim Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koymak mümkün olmayacaktı. Eğer Gezi olayları sırasında CHP, kendi mitingini iptal ederek, Beşiktaş'tan Taksim Meydanı'na yürümeseydi Gezicilere kapatılan meydan bugün açılmış olmayacaktı. Her şeyin mücadelesini vererek haklarımızı aynen kazanacağız" diye konuştu.

BAŞBAKAN'A IŞİD ELEŞTİRİSİ

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Salıcı şunları söyledi:

"Yeni bir başbakanımız var. Kendisi daha önce Dışişleri Bakanıydı. IŞİD terör örgütü onun bakanlığı zamanında kuruldu. Onun Dışişleri Bakanlığı zamanında büyüdü, serpildi ve şu anda Ortadoğu'da gayrimüslimlere soykırımı uygulayan bir örgüte dönüştü. Sayın Davutoğlu'nun başbakanlığında eğer bu politika devam ettirilirse, daha da serpilip Türkiye'yi tehdit eden bir yapıya dönüşecekleri açıktır. Sayın Davutoğlu, 'sonradan çıkan boynuz kulağı geçermiş' misali bir siyaset üretiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'twitter', 'youtube'u yasakladı. Dün gece torba yasanın içine sokulan bir madde ile sayın Davutoğlu kendince daha büyük bir başarıya imza atarak interneti toptan kesmeye çalışıyor."

BARBAROS MAHALLESİ ELEŞTİRİSİ

Salıcı, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Şişli'nin 3 mahallesinin Sarıyer'e bağlandığını hatırlatarak, "Amaç Sarıyer'de seçimi CHP'nin kaybetmesinin sağlanmasıydı. Dün akşam torba yasa ile Ataşehir'in Barbaros Mahallesi Ümraniye'ye bağlanmaya çalışıldı. Bunun niyeti de kasasını doldurmak. Çünkü Barbaros Mahallesi'nde 'Finans Merkezi' kuruluyor, ve burada yapılacak inşaat harçlarına Ümraniye Belediyesi göz koymuş durumda" dedi.

ÇARŞI İDDİANAMESİ ONLARIN BAŞINA ÇÖKECEK

Gezi olayları sırasında yaptıkları eylemler nedeniyle haklarında hazırlanan iddianame ile tekrar gündeme gelen taraftar grubu Çarşı'yla ilgili olarak da Salıcı, "Savcılık ömür boyu hapis isteminde bulunuyor. Bu Çarşı iddianamesi onların başına çökecektir. Buradan İstanbul İl örgütü olarak söz veriyorum; eğer o iddianame kabul edilirse ve dava başlarsa Çarşı'nın direnişini mahkemelerde biz de takip edeceğiz, bu yoldan da geri dönmeyeceğiz" diye konuştu

"BU PARTİ BİR KİŞİYE SÖZ GEÇİREMİYOR MU?"

Tören bitiminde, milletvekilleri ve partililer toplu fotoğraf çekilirken Beşiktaş Belediyesi'nde işten çıkartıldıkları gerekçesiyle grevde olan BELTAŞ işçilerinden ikisi sorunlarını anlatmak için parti yetkilileri ile görüşmek istedi. İki işçi, bazı partililer tarafından engellenince bağırarak seslerini duyurmak istedi. İşçilerden birinin "Sayın vekilim siz sendika kökenlisiniz" diye bağırması üzerine Süleyman Çelebi işçilerin yanına geldi. İşçi, Süleyman Çelebi'ye, "250 kişiyiz. Bu parti bir kişiye söz geçiremiyor mu?" dedi. Çelebi de, işçilere bağırmadan konuşurlarsa kendilerini dinleyeceğini belirtti. Bu sırada işçilerin yanında bulunan bir kadın sorununu anlatmaya çalışan işçinin ağzını  kapattı, sonra da onu kucaklayarak öptü. Kadın,  Çelebi'den işçileri dinlemesini istedi. Çelebi de kadının isteği üzerine işçilerle birlikte bir kafeye oturarak sorunlarını dinledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Taksim'de Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement