CHP Adana Milletvekili Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Adana Milletvekili Loğoğlu Açıklaması

CHP Adana Milletvekili Loğoğlu Açıklaması

"Yasalarının peşinden gitmeyen, ihlal edilmesine yol açan hükümet olunca maden faciaları ve başka iş kazaları olmaya devam edecek"

30.10.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, gelişigüzel, zorla, iyi düşünülmeden kavga ve gürültüyle çıkarılan yasaların topluma ve işçilere yaramadığını ifade ederek, "Yasalarının peşinden gitmeyen, yasalarının ihlal edilmesine yol açan hükümet olunca maden faciaları ve başka iş kazaları olmaya devam edecek" dedi.

Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ermenek'teki madende mahsur kalanların canları için dua ettiklerini ve umutların kesilmemesi gerektiğini söyledi.

Soma ve Ermenek'teki maden kazalarının sorumlusunun hükümet olduğunu savunan Loğoğlu, "Her olaydan sonra koşarak gidiliyor, 'adli ve idari soruşturmalar başladı' deniyor, her faciadan sonra aynı lafları duyuyoruz, üç beş gün geçmeden bütün bunlar unutuluyor. Bu gelişmelerden toplum yara alıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İşverenler yasal düzenlemeleri hazmedemediler" dediğini anımsatan Loğoğlu, "Doğru, hazmedemediler çünkü fazla yediriyorsunuz" dedi. Loğoğlu, gelişigüzel, zorla, kavgayla, gürültüyle, iyi düşünülmeden çıkarılan yasaların topluma ve işçilere yaramadığını savundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in istifa etmesine ilişkin tartışmalara da değinen Loğoğlu, "İstifa etseler ne değişecek? Bence etmesinler çünkü artık öyle bir facia deneyimine sahipler ki bu işi temizleyebilirse onlar temizler. Kaçış yok" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Loğoğlu, Faruk Çelik'in, "ocağı kapatmak istediklerinde 50 kişinin devreye sokulduğu" sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, bunun önemli bir itiraf olduğunu belirtti.

Çelik'e, gelen telefonlardan sonra ne yaptığının sorulması gerektiğini dile getiren Loğoğlu, "Her atılan adımdan sonra böyle bir baskı oluşuyorsa bu baskının üzerine gideceksiniz" diye konuştu.

Maden kazalarının nasıl önlenebileceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Loğoğlu, mevzuatın çok eksik olmadığını, sıkıntının uygulamadan kaynaklandığını söyledi. Loğoğlu, "Yasalarının peşinden gitmeyen, yasalarının ihlal edilmesine yol açan hükümet olunca maden faciaları ve başka iş kazaları olmaya devam edecek" dedi.

Faruk Loğoğlu, peşmergenin Türkiye'den geçişi ve sevinç gösterilerine ilişkin görüntüleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de bölgede Kürt dinamiğinin yükseldiğini, Türkiye'deki Kürtler'in de buna dahil olmak istediğini ifade etti.

Kürt meselesinin çözüm yerinin TBMM olduğunu vurgulayan Loğoğlu, "Türkiye bu meseleyi ulusal birlik ve bütünlüğü dahilinde demokratik yollardan, eşitlikçi çözebilme şansına sahip tek ülkedir. Gelişmelerin gerisinde kalma ve Kürt meselesinin Türkiye'nin elinden çıkma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Çözüm geciktikçe Kürt meselesi, Türkiye'nin, Irak'ın, Suriye'nin meselesi olmaktan çıkıyor, uluslararası nitelik kazanıyor" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Adana Milletvekili Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement