CHP Adana Milletvekili Özdiş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Adana Milletvekili Özdiş Açıklaması

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, "İskenderun Körfezi çevresine 14 tane termik santral yapmak en basit tabiriyle katliamdır" dedi.

23.03.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, "İskenderun Körfezi çevresine 14 tane termik santral yapmak en basit tabiriyle katliamdır" dedi.

Özdiş, CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile Meclis'te düzenledikleri ortak basın toplantısında İskenderun Körfezi'nde yapımı planlanan kömürlü termik santraller hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Adana ve çevresine 14 termik santral yapılmasının planlandığını ifade eden Özdiş, "İskenderun Körfezi çevresine 14 tane termik santral yapmak en basit tabiriyle katliamdır" dedi.

Kömürlü termik santrallerin sadece gökyüzünü kirletmediğini, iklim değişikliğini hızlandırdığını, dünyayı sudan mahrum bıraktığını öne süren Özdiş, "14 tane santralin çevreye yaşatacağı etkiyi düşünebiliyor musunuz? Adana zaten işsizlikte Türkiye lideri, tarım bitme noktasına geldi şimdi de tarım arazileri tamamen terk edilip, yok olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Özdiş, 15 Mayıs 2016'da İskenderun'un Sarıseki bölgesinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla kömürlü termik santrallere karşı protesto eylemi yapacaklarını bildirdi.

CHP Hatay Milletvekili Ertem de termik santrallerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini dile getirerek, "Hekim ve vekil olarak termik santrallere karşıyız. Çağdışı kalmış bir sistem ve santrallerden salınan karbon birinci derecede kanserojen. İnsan sağlığını, çevreyi düşünmeden pervasızca termik santrallerin açımına onay veriyoruz" diye konuştu.

Ertem de 29 Mart'ta Arsuz'da termik santrallerin yapımını protesto edecekleri bilgisini verdi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer ise "Yaşananlar rant ve insanın kavgasıdır. Yapılan her şey insani olmalıdır. Yurttaşta şöyle bir algı var: 'Şu yapılıyor, bu yapılıyor ona karşı mısın?' Hayır hemşerim biz senin geleceğini yok edecek yatırımlara karşıyız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Adana Milletvekili Özdiş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement