CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş Açıklaması

"Devletimizin en önemli birimlerinden ulaşan bilgilere göre, bana ve ekibime yönelik ciddi bir saldırı planlandığı, seçimler öncesi kaos çıkarmak için MHP'lilerce yapılmış gibi CHP'nin seçim bürolarına, CHP'lilerce yapılmış gibi MHP seçim bürolarına provoke amaçlı saldırılar olacağı, bu amaçla Ankara.

25.03.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, "Devletimizin en önemli birimlerinden ulaşan bilgilere göre, bana ve ekibime yönelik ciddi bir saldırı planlandığı, seçimler öncesi kaos çıkarmak için MHP'lilerce yapılmış gibi CHP'nin seçim bürolarına, CHP'lilerce yapılmış gibi MHP seçim bürolarına provoke amaçlı saldırılar olacağı, bu amaçla Ankara dışından yüzden fazla silahlı provokatörün Ankara'ya getirildiği, sandıkların açılması ve sayım aşamasında kargaşa yaratıp, seçimlerin sabote edileceği bilgisine ulaşılmıştır" dedi.

Yavaş, seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısında, mahalli seçimler öncesinde başkentte istenmeyen bazı olaylar yaşandığını, gelen haberlerin istenmeyen olayların devam edeceğini gösterdiğini öne sürdü.

"Bugüne kadar gerginlik stratejisiyle insanları kamplara ayırarak kampanya yapanlar, aynı yöntemle sonuç almak için her yolu denemeye başlamışlardır" iddiasında bulunan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimizin en önemli birimlerinden ulaşan bilgilere göre, bana ve ekibime yönelik ciddi bir saldırı planlandığı, seçimler öncesi kaos çıkarmak için MHP'liler tarafından yapılmış gibi CHP'nin seçim bürolarına, CHP'lilerce yapılmış gibi MHP seçim bürolarına provoke amaçlı saldırılar olacağı, bu amaçla Ankara dışından yüzden fazla silahlı provokatörün Ankara'ya getirildiği, sandıkların açılması ve sayım aşamasında kargaşa yaratıp, seçimlerin sabote edileceği bilgisine ulaşılmıştır."

Özellikle MHP'li belediyelerce yönetilen Gölbaşı ve Etimesgut ilçelerinin hedef bölge seçildiğini, amacın iki parti arasında çatışma çıkararak, insanları bloklaştırmak olduğunu savunan Yavaş, "İnsanlarımız arasında düşmanlıklar meydana getirerek sonuç alma stratejisi, Ankaramız ve ülkemiz için büyük tehlike içermektedir. İç barışın, kardeşliğin ve hizmetin geri plana itildiği, kazanmak için her yolun mübah sayıldığı bu yol, sadece ve sadece çaresizliğin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Herkesi sağduyuya, emniyet birimlerini de tedbir almaya davet eden Yavaş, "Kaybedeceğinin farkına varan ve telaşa kapılıp gözünü karartan çevrelere bütün art niyetli planlarını bildiğimizi ve Allah'tan başka hiç kimseden korkumuz olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatıyorum" diye konuştu.

Bazı gazete kupürlerini gösteren Yavaş, bazı gazetelerin kendisi hakkında sahte haberler yaptığını iddia etti. Yavaş, Kaya Güvenç imzalı bir mektubun vatandaşlara dağıtıldığını ancak Güvenç'in bu mektubu yazmadığını açıkladığını söyledi.

İvedik'teki saldırıya ilişkin şikayette bulunduklarını anlatan Yavaş,  "Orada provokatörlük yapan şahıs, dışarıdaki kavga esnasında cep telefonunu düşürüyor. Cep telefonundaki mesajları da savcılığa aynen aktardım. Olay esnasında ve öncesinde kimlerle telefon konuşması yaptıkları, kimlerle irtibatlı olduklarına baktığınız zaman bunların birçoğunun Büyükşehir Belediyesi ile bir şekilde bağı olan kişiler olduğu ortaya çıkmıştır" iddiasında bulundu.

Anketlerde 4 puan önde olduklarını ileri süren Yavaş, en az yüzde 51 oy almayı hedeflediklerini bildirdi.

- Sincan'daki olay

Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da dün gece Sincan'da maskeli ve eli sopalı kişilerin bayraklama yapan ekiplere saldırdığını belirterek, ilçe başkanı, belediye meclis üyesi adayı ile gençlik kolları üyesi iki kişinin yaralandığını söyledi. "Emniyet güçlerinin olay yerinden kaçtığını ve olaya müdahale edemediğini" savunan Kuşoğlu, pazar günü yapılacak seçimi tehlikede gördüklerini ifade etti.

Yavaş, bir gazetecinin "suikast mi bekliyorsunuz" sorusu üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in her televizyon programında suikastler olacağından bahsettiğini belirterek, "Herhalde ben, bunun tedbirini alacak durumda değilim ancak kendimizi koruyup, Allah'a havale edebiliriz. Ancak iktidar partisi olarak, varsa böyle bir şey, bunun tedbirini almak onların görevidir, iktidarın görevidir. Yoksa akacak tek damla kanın sorumlusu kendileri olacaktır. Yine seçim hileleri ile ilgili iddialar var, herhalde bunun muhatabı da bizler değiliz. Eğer hile yapılacaksa bütün sandıklarda tedbir alma görevi onlarındır" diye konuştu.

"Gölbaşı ve Etimesgut'ta ne gibi olaylar bekliyorsunuz" sorusu üzerine Yavaş, Gölbaşı ve Etimesgut'ta birtakım partilerde oy geçişleri olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Bunları anketlerde tespit ediyorlar ki buralarda MHP'li ve CHP'lileri birbirine hasım, düşman yapacak birtakım hareketler olacağı söylendi. Biz, seçim bürolarımıza haber vermek suretiyle içerileri boşalttık akşam vakti sadece ışıkları yanık bıraktık. Bir telefonla da MHP'nin genel merkezinde MHP'li seçim bürolarına da aynı şekilde haber gittiği söylendi ama emin değilim. Mansur Yavaş logolu araçları giydirip, cuma günleri caminin önünde, herkes camideyken sesi sonuna kadar açıp, caminin bahçesine bira şişeleri atıldı. Bunu yaptırmak çok zor bir şey değil. Yine MHP'li logoyu giydirip CHP'li bürolara da saldırmayı planladıklarını bize bildirdiler. Bu ihbarları önemsiyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement