Chp Ankara'da Yıldırım ile Gökçek'i Yakalıyor, Yıldırım'a Her Kesimden Destek Var - Son Dakika
Güncel

Chp Ankara'da Yıldırım ile Gökçek'i Yakalıyor, Yıldırım'a Her Kesimden Destek Var

Chp Ankara\'da Yıldırım ile Gökçek\'i Yakalıyor, Yıldırım\'a Her Kesimden Destek Var

CHP, Ankara'daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı arayışını sürdürürken, Ankara genelinde yapılan anketlerde, Ankaragücü'nün eski başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın adının önde çıktığı saptandı.

21.11.2013 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, Ankara'daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı arayışını sürdürürken, Ankara genelinde yapılan anketlerde, Ankaragücü'nün eski başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın adının önde çıktığı saptandı. Ankara genelindeki anketlerde, "AKP'den Melih Gökçek ve CHP'den Cengiz Topel Yıldırım aday olursa hangisini tercih edersiniz" sorusuna vatandaşların yüzde 40.3'ü Melih Gökçek, yüzde 33'ü Cengiz Topel Yıldırım yanıtını verdi.

Prof.Dr. Özer Sencar yönetimindeki Metropoll araştırma şirketinin 25 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında 2 bin 500 vatandaşla yüzyüze görüşme yöntemiyle yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Metropoll araştırma şirketinin 5 Ankara büyükşehir aday adayı için gerçekleştirdiği araştırmada, AK Parti'nin Ankara için 12 Haziran 2011'deki milletvekili genel seçimlerindeki yüzde 43.3 olan oy oranı, yüzde 41.3 gerilirken, CHP'nin yüzde 25.8 olan oy oranı yüzde 5.7'lik bir artışla yüzde 30.8'e yükseliyor. Ancak, aynı araştırmada, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti ve CHP'nin arasındaki oy farkı da tam tersine CHP'nin aleyhine geriliyor. 29 Mart 2009 tarihinde CHP'nin 31.5 olan oy oranı yüzde 27.1'e gerilirken, AK Parti'nin yüzde 38.5 olan oy oranı yüzde 41.6'ya yükseliyor.

Araştırmada, CHP'nin oylarının milletvekili genel seçimlerinde yükselmesi, yerel seçimlerde ise düşmesinin nedeni, CHP'nin yerel seçim için büyükşehir adayı konusundaki belirsizliğinden kaynaklandığına dikkat çekiliyor.

Araştırmada, CHP'nin Ankara'da büyükşehir aday adayları Cengiz Topel Yıldırım, Aylin Nazlıaka, Ali Başkaraağaç, Yalçın Karatepe ve Servet Harputluoğlu için yapılan kamuoyu yoklamalarında da, il ve ilçe bazında tanınırlılık oranları da belirlendi. Araştırmaya göre aday adaylarının CHP tabanında tanınırlılık oranları da şöyle:

Cengiz Topel Yıldırım yüzde 22.2, Aylin Nazlıaka 17.9, Ali Başkaraağaç 8.7, Yalçın Karatepe 5.1, Servet Harputluoğlu yüzde 3.9.

Araştırmada, "Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'den Melih Gökçek ve CHP'den Cengiz Topel Yıldırım aday olursa hangisini tercih edersiniz" sorusuna deneklerin yüzde 40.3'ü Melik Gökçek, yüzde 33'ü de Cengiz Topel Yıldırım yanıtını verdi. Her iki adaydan birini tercih etmeyenlerin oranı yüzde 18.4 oranında kalırken, fikrim yok yanıtı verenlerin oranı da yüzde 8.3 oldu.

Araştırmanın bir başka bölümünde de AK Parti, CHP, MHP ve BDP'lilere her iki adaydan hangisini tercih ettikleri soruldu. Buna göre, AK Parti'li seçmenin yüzde 76.8 Melih Gökçek'i, CHP'li seçmenin yüzde 89.2'i Cengiz Topel Yıldırım'ı tercih etti. MHP'li seçmenin yüzde 27.3 Melih Gökçek'i, yüzde 17.6'sı ise Cengiz Topel Yıldırım'ı tercih etti. Araştırmanın en çarpıcı sonucu ise BDP'li seçmenin o tercihine yansıdı. Buna göre, BDP'li seçmenin Melih Gökçek'i tercih etmezken, Cengiz Topel Yıldırım'ı tercih edenlerin oranı yüzde 41.7 olarak saptandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp Ankara'da Yıldırım ile Gökçek'i Yakalıyor, Yıldırım'a Her Kesimden Destek Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement