CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Ticaret Odası'nın 14. komitesi, yani Basın Medya Komitesi istifa ettirildi.

22.09.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Ticaret Odası'nın 14. komitesi, yani Basın Medya Komitesi istifa ettirildi. Neden? Çünkü Osman Gökçek, Ankara Ticaret Odasına başkan olmak istiyor." dedi.

Emir, Meclis'te yaptığı basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde dergi basım ihalesi konusunda yolsuzluk yaşandığını iddia etti. 2008 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin derginin basımı için ihaleye çıktığını anlatan Emir, açık artırma usulü ile gerçekleştirilen ihalede işin FETÖ yapısıyla ilişkisi olduğu iddiasıyla hakkında adli işlem yürütülen Alaaddin Kaya'nın şirketine verildiğini belirtti.

Derginin iki sayısının Alaaddin Kaya'nın şirketindeki çalışanlar tarafından çıkarıldığını ancak üçüncü haftadaki sayının ise belediye çalışanlarınca hazırlandığını dile getiren Emir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine belediye çalışanları aynı dergiyi basmaya devam ediyorlar ama para Alaaddin Kaya'nın şirketine ödeniyor. Çok açık, çok net maddi delilleri ortada bir yolsuzluktur. Bunun da ötesinde burada Melih Gökçek ile FETÖ yapısının, FETÖ'nün gizli kasasının açık bir işbirliği söz konusudur. Bu yönüyle biz, öncelikle bu ihalenin şartnamesinin gerçekleştirilmemesi ve paranın Alaaddin Kaya'nın şirketine ödenirken asıl işin yine belediye çalışanlarına yaptırılmasının hesabının sorulmasını talep ediyoruz."

Emir, derginin ihalesi konusunda savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

CHP'li Emir, 2013'te Ankara Ticaret Odası'nda yapılan seçimlere Melih Gökçek'in müdahale ettiğini ve FETÖ ile bağlantılı isimlerin Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu'na katılmaları konusunda gayret sarfettiğini öne sürdü. Gökçek'in şimdi ise farklı bir çalışma içinde olduğunu ifade eden Emir, "Ticaret Odası'nın 14. komitesi, yani Basın Medya Komitesi istifa ettirildi. Neden? Çünkü Osman Gökçek, Ankara Ticaret Odasına başkan olmak istiyor. Bu arkadaşımız ne kadar yetenekli bilmiyorum ama koltuk arıyor. Milletvekili olmak istedi olmadı, şimdi de ticaret odası başkanı olma hevesine kapılmış durumda." diye konuştu.

Konunun takipçisi olacaklarına dikkati çeken Emir, "Ankara Melih Gökçek'e, Ankara Ticaret Odası da Osman Gökçek'e emanet ve teslim edilemeyecek kadar önemli ve değerlidir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement