CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

"Bayramın ikinci günü evimin önünde eylem yapıldı.

15.10.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bayramın ikinci günü evinin önünde eylem yapıldığını belirterek, "Mahremiyetime yönelik yapılmış bu hareketi kınıyorum" dedi.

Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara'nın şebeke suyundaki kirlilik iddialarına değinerek, bu tür sorunları dile getirdiklerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in olayı kişiselleştirdiğini savundu.

Gökçek'in kendi televizyon kanalında "Nazlıaka'nın ev adresini almak isteyenler benim özel kalemime bağlanıp adresi alabilirler" dediğini iddia eden Nazlıaka, bunun üzerine de bayramın ikinci  günü evinin önünde tuhaf bir eylem gerçekleştiğini söyledi.

Evinin sokağında tuhaf, değişik insanların dolaştığını ileri süren Nazlıaka, şöyle devam etti:

"Daha önce hiç görmediğim insanlar dolaşıyor. Bunların her biri aslında Gökçek'in beni hedef göstermesiyle ilgili. Elbetteki eylem yapmak en doğal haktır. Ama şiddet içermeyen bu eylemler ancak ve ancak kamusal alanlarda yapılır. Bir kişinin özel alanında yapılmaz. Benim mahremiyetime yönelik olarak yapılmış olan bu hareketi kınıyorum. Ailemin de benim de can güvenliğimin olmadığını beyan etmek istiyorum. Bunların her birinin yapılma nedeni susturmak, sindirmek, konuşmamızı ve Ankara'nın su sorunlarını dile getirmemizi engellemek."

Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Sincan ilçesi Akçaören Mahallesi'nin içme suyu sorunlarıyla ilgili alınan kararı okuyarak, kararda suda arsenik oranını yüksek olduğunun yer aldığını ifade etti.

"Gökçek, suyun Ankaralılara halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde şebekelerden ulaştırılması için ne yapacak, nasıl çözümler üretecek?" diye soran Nazlıaka,  "Onun için çıkıp hiç boş yere yine tehditler savurmasın. Beni hedefine koyarsa koysun hiç önemli değil. Bizim konumuz sorunu dile getiren kişi değil, sorunun kendisidir. Ankara'da ciddi bir su sorunu vardır. Gökçek bu sorunu çözmek durumundadır" şeklinde konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.


Advertisement