CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, işten çıkarılan metal işçilerin tazminatlarını alamadıklarını iddia etti.

05.10.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, işten çıkarılan metal işçilerin tazminatlarını alamadıklarını iddia etti.

Sarıhan, Metal Fırtınada İşten Çıkarılan İşçiler Platformu'ndan bir grup işçiyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, metal işçilerince mayıs ayında gerçekleştirilen ve Bursa özelinde başlayıp Türkiye'ye yayılan eylemi hatırlattı.

Bu süreçte sendikasını değiştirmek isteyen, sendikasını değiştirmiş olan ya da başka bir sendikanın kurulması için çalışan bütün işçilerin işten çıkarıldığını iddia eden Sarıhan, işten atılmanın ise doğrudan doğruya İş Yasası'nın  ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan hallerinin yer aldığı 25. maddeye göre gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu şekilde işçilerin işsizlik tazminatı da alamadıklarını iddia eden Sarıhan, "TBMM'nin doğal çalışma ortamına kavuştuğu anda 25/2'nin ahlaka uygun, çalışma ve yaşama hakkını güvence altına alan maddeler, sosyal hakları güvence altına alan maddeler haline getirilmesi çabasında bulunacağız" dedi.

Platform üyeleri de eylem sürecinde metal sektöründe sendika değiştirme talepleriyle ortaya çıkan olaylarda yaklaşık 500 işçinin işten atıldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement