CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonunun raporunu eleştirerek, "Bu rapor çocuklarımızı istismar ve tacizcilerin yatağına, kadınları da şiddetin kucağına itiyor.

27.05.2016 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonunun raporunu eleştirerek, "Bu rapor çocuklarımızı istismar ve tacizcilerin yatağına, kadınları da şiddetin kucağına itiyor. Şiddeti tahrik ve teşvik ediyor." iddiasında bulundu.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Sarıhan, Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun ortaya koyduğu önerilerin, kadınlar açısından bazı kazanımların geriye götürülmesi anlamı taşıdığını savundu.

Sarıhan, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor süreç ile kadın ve erkek arasındaki fırsat eşitsizliği, işsizlik gibi sorunlar dikkate alındığında, boşanmalarla ilgili bir komisyon kurulmasının ne kadar öncelikli olduğunun sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Şenal Sarıhan, raporda "çocukların istismarcı ve tecavüzcüleri ile evlendirilmesi, çocuk evliliklerinin teşviki, hadım uygulaması, şiddet başvuruları ve boşanma davalarında arabuluculuk ve uzlaşma uygulaması, şiddete maruz kalan kadınların mesai saatlerinde karakollara başvurmasının önünün kesilmesi, şiddete karşı koruma kararları için delil ve belge aranması, aile hukuku ile ilgili tüm duruşmaların gizli yapılması, boşanmaların zorlaştırılması, kadının nafaka hakkının süreye bağlanması, aileye yönelik psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmetinin dini temele oturtulmak istenmesi" gibi öneriler bulunduğunu, bu önerilerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Raporun, iktidarın kadına bakış açısını da yansıttığını ileri süren Sarıhan, "Bu rapor çocuklarımızı istismar ve tacizcilerin yatağına, kadınları da şiddetin kucağına itiyor. Şiddeti tahrik ve teşvik ediyor. Ama şuna inanıyorum ki bu durum, kadın hakları mücadelesiyle, bugün parlamentoda olan ve bu mücadeleden gelen kadın vekillerimizin ortak dayanışması ve direnciyle geri püskürtülecektir." diye konuştu.

Sarıhan, açıklamalarının ardından çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarının yaşandığı Suriyeli sığınmacıların kaldığı Nizip'teki kampa yaptıkları ziyarete ilişkin soruları da yanıtladı.

Nizip kampının çadırlar ve konteynerler olmak üzere iki bölümden oluştuğunu anlatan Sarıhan, konteyner kentin daha düzenli olduğunu belirtti.

İstismara uğrayan çocuklarla görüşmeler yapmanın ve onlara olayları tekrar tekrar anlattırmanın bu çocukların psikolojileri açısından zararlı olduğunu vurgulayan Sarıhan, kendilerinin de çocuklar ve ailelerle görüşme yapmadıklarını, ancak genel olarak kampın durumunu incelediklerini anlattı. İddiaların konu olduğu davaların dosyalarını inceleyeceklerini ve avukatlarla görüşeceklerini dile getiren Sarıhan, burada kalanların kendilerine ilettikleri sorunları da aktardı.

Konteyner kentte yaşam koşullarının çadır kente göre daha iyi olduğunu, burada kalan çocukların da daha mutlu göründüğünü ifade eden Sarıhan, "Hepsinin talebi, ne yapmak istedikleri sorusuna verdikleri yanıt; 'Suriye'ye dönmek istiyoruz' oluyor. Bu çok yürek yakıcı bir durum. O sebeple bizim asıl görevimiz, Suriye içinde barışa katkı sunmak. Zaman zaman onların toplum içinde dışlandığı gibi bir durumla karşılaşıyoruz. Her birimiz kendi başımıza geldiğini hayal edelim, evimizden, memleketimizden sökülüp atıldığımızı düşünelim. En azından onlarla duygu birliği kuralım." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement