CHP Antalya Milletvekili Baykal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Antalya Milletvekili Baykal Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Baykal Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Terörün masum insanları kurban etmesine, terörle bağlantısı olan olmayan insanları kendi çekim alanı içerisine almasına izin vermememiz lazımdır.

24.11.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Terörün masum insanları kurban etmesine, terörle bağlantısı olan olmayan insanları kendi çekim alanı içerisine almasına izin vermememiz lazımdır. Terörü tecrit etmek lazım." dedi.

Baykal, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ve eski CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'le, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün tutuklanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün evini ziyaret etti.

Burada Türk'ün eşi Mülkiye Türk ile bir süre görüşen Baykal, Mardin Adliyesi ziyaretinin ardından Mardin Valiliğine geçti.

Valilik çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Baykal, Türk'ün ailesiyle görüşüp, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini anımsatarak, "Ayrıca hem adli hem de idari yetkililerle görüştük." dedi.

Baykal, hukuk sürecine müdahale işlerinin olmadığını, hukuk surecinin kendi kuralları içerisinde işlediğini belirtti.

"Olay sadece adli bir konu olmanın ötesinde, ülkenin çok temel bir sorunuyla da doğrudan bağlantılıdır." diyen Baykal, şöyle devam etti:

"Olayın içinde toplumumuzun dikkatle izlediği pek çok yön vardır. Bizim insani dayanışma ve görev yaklaşımımızın dışında Türkiye'nin maruz kaldığı çok ciddi tehditler ve tehlikelerle ilgili değerlendirmelerimizi de herkesle paylaşma imkanımız oldu."

"Terörün gideceği hiçbir yer yoktur"

Baykal, terörün bir tıkanma noktasına geldiğini savunarak, şu görüşleri dile getirdi:

"Terör artık doğal limitine gelmiştir. Terörün bundan sonra gideceği hiç bir yer yoktur, yeterince acıyı, ızdırabı topluma yaşatmıştır. Bundan sonraki her terör adımının, o terörü belli bir siyasi bekleyişle gerçekleştirenler başta olmak üzere, toplumun her kesimine, bu bölgede yaşayan insanlara, bütün ülkeye çok ciddi zararlar vereceği çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bir an önce herkesin aklını başına almaya ihtiyaç vardır."

Terörle bir yere varmanın mümkün olmadığının altını çizen Baykal, "Terörün masum insanları kurban etmesine, terörle bağlantısı olan olmayan insanları kendi çekim alanı içerisine almasına izin vermememiz lazımdır." ifadelerini kullandı.

"Terör kimliğin düşmanıdır"

Deniz Baykal, terörün tecrit edilmesi konusunda toplumun genelinde bir duyarlılık ortaya çıktığına değinerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Terör ve şiddet, hukukun, demokrasinin, insan haklarının, kimliğin düşmanıdır. Bunu en iyi bilmesi gereken bölge burasıdır. Bir yandan şiddeti etkisiz kılacak yöntemleri bulmamız lazım bir yandan da şiddete maruz kalan insanların dünyaya bakışını, şiddet politikasını sahiplenenlere bakışını yeniden düzenlemek lazım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Antalya Milletvekili Baykal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement