CHP Antalya Milletvekili Sapan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Antalya Milletvekili Sapan Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Sapan Açıklaması

"Turizm projesi adı altında milli parklar talana açılıyor"

29.09.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, "turizm projesi" adı altında Antalya'da milli parkların talana açılacağını öne sürdü.

Sapan, yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz bölgesindeki milli parklarla koruma altındaki Bozcaada'nın yapılaşmaya açılmak istendiğini iddia etti.

Bozcaada'yı betona boğacak imar planı hazırlığının gündeme getirilmesinin son derece manidar olduğunu ifade eden Sapan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Antalya, Burdur ve Isparta'daki milli parklardan sorumlu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü üç ildeki çok sayıdaki parkın koruma oranını sessiz sedasız düşürmeye çalışıyor. Yerdeki kuru dal parçasına dokunulmasının bile yasak olduğu milli parklar bu yolla yapılaşmaya, betonlaşmaya açılmak isteniyor. Turizm projesi adı altında milli parklar talana açılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığının talimatı ile hazırlandığı belli olan düzenleme ile Termessos Milli Parkı, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Olimpos – Beydağları Milli Parkı, Yazılı Kanyon Milli Parkı gibi koruma alanları yapılaşmaya, taş ocağı talanına hazır hale getirilmek isteniyor."

Sapan, hükümete yakın bir işadamının Phaselis Antik Kenti'nin bitişiğinde otel yapmak için uğraştığını, hükümetin de projenin olası durdurma kararına karşı önlem almaya çalıştığını ileri sürdü.

Bozcaada'nın bakir sahillerinin "turizm tahsis alanı", üzüm bağlarının "kentsel dönüşüm alanı" ilan edildiğini savunan Sapan, "Bunlar yandaşlarına rant yaratmak için ülkemizin geleceğini bile çalıyor. AKP rant için yeşile ve doğaya düşman olduğunu bir kez daha gösteriyor" ifadesini kullandı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Antalya Milletvekili Sapan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement