CHP Ardahan Milletvekili Öğüt Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt Açıklaması

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt Açıklaması

"Bölgemizde şap hastalığından ölen hayvanlar var. Bu anlamda Tarım Bakanlığı sınıfta kalmıştır.

17.04.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Bölgemizde şap hastalığından ölen hayvanlar var. Bu anlamda Tarım Bakanlığı sınıfta kalmıştır. Geçen sene ikaz etmemize rağmen maalesef tedbir alınmamıştır. Tarım Bakanı'nın istifa etmesi lazım" dedi.

Öğüt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hayvancılık sektöründe şap hastalığının yol açtığı sorunlara değindi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in Şap Enstitüsü'nden elektrik kesintisi ve sabotaj iddialarının ardından yaptığı açıklamayı eleştiren Öğüt, içeriden birilerinin enstitüyü zarara uğratmak, aşıların bozularak yenilerinin satın alınmasını sağlamak amacıyla böyle bir olayı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Şap hastalığı ile mücadele için aşıların, Şubat ve Mart aylarında soğuk zincir ile hayvancılık yapılan bölgelere gönderilmesi gerektiğini ifade eden Öğüt, ancak bakanlığın gerekli önlemleri almadığını, aşıları bozulmadan ve zamanında yetiştiricilere ulaştıramadığını söyledi.

Öğüt, "Bölgemizde şap hastalığından ölen hayvanlar var. Bu anlamda Tarım Bakanlığı sınıfta kalmıştır. Geçen sene ikaz etmemize rağmen maalesef tedbir alınmamıştır. Şubat ayında göndermesi geren aşıyı yeni göndermiş. Hayvan hastalanmış. Hızlı bir şekilde Tarım Bakanı'nın istifa etmesi lazım. Tarım Bakanlığı'na doğru dürüst bir ehli olan tarımı ve hayvancılığı bilen bir kişinin getirilmesi lazım" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ardahan Milletvekili Öğüt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement