CHP Babaeski İlçe Başkanlığında İstifa Talebi - Son Dakika
Yerel

CHP Babaeski İlçe Başkanlığında İstifa Talebi

"Parti tüzüğüne uygun olmadığı" iddiası ile CHP Babaeski İlçe Başkanı Eren'in istifası talep edildi.

11.01.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Babaeski İlçe Başkanlığı'na atanan Hasan Ali Eren'in "parti tüzüğüne uygun olmadığı" iddiası ile istifası talep edildi.

Parti üyesi Mustafa Şahap, parti binasında düzenlenen toplantıda, İlçe Başkanlığı'na verdiği dilekçe ile Eren'in istifası istendi.

Şahap, burada yaptığı konuşmada, Eren'in CHP Babaeski İlçe Başkanı seçilmesinin, Parti tüzüğüne uygun olmadığını iddia etti.

İlçe başkanlığı görevini yürüten kişinin birçok kurulda görev almaması gerektiğini belirten Şahap, şöyle konuştu: "Parti Tüzüğünün amaçlarından biri olan insan haklarına ve hukuk üstünlüğüne laik, çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan akça bir düzen oluşturmak ülkenin güvenliğini ve bütünlüğünü, ulusal birliği, ekonomik ve siyasal barışı koruyup, güçlendirmek kuvvetler ayrılığına bağımsız ve tarafsız yargıya dayanan bir hukuk devleti düzenini gerçekleştirmek olan parti ilkelerimize yapılan bu atama ters düşmüştür. Partimizin tüzüğünde "ilçe başkanı, ilçe kongresinde gizli oyla seçilir. İlçe çevresinde partinin temsilcisidir. İlçe yönetim kuruluna, ilçe ve belde belediye meclisleri gruplarına başkanlık eder" maddesine istinaden bir meclis üyesinin belediye meclis gruplarına başkanlık edemeyeceğine parti tüzüğünde belirtmiştir. Buna istinaden CHP Babaeski İlçe Başkanlığı'na atanan Hasan Ali Eren'in "parti tüzüğüne uygun olmadığı" gerekçesi ile istifa etmesini istiyorum."

Şahap, talebin yönetim kurulu toplantısında değerlendirilmesi talep etti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Babaeski İlçe Başkanlığında İstifa Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement