CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Atatürk Havalimanındaki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ellerinde silahlar ve bombalarla havalimanına rahatlıkla girebilmesinin artık ülkede hiç kimsenin can güvenliği olmadığını gösterdiğini belirterek, "Hükümet yanlışlarda direnmek yerine konuyu bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisine getirmelidir.

29.06.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Atatürk Havalimanındaki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ellerinde silahlar ve bombalarla havalimanına rahatlıkla girebilmesinin artık ülkede hiç kimsenin can güvenliği olmadığını gösterdiğini belirterek, "Hükümet yanlışlarda direnmek yerine konuyu bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisine getirmelidir." dedi.

Tüm, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Saldırıda 44 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 237 kişinin yaralandığını hatırlatan Tüm, "Hepimiz büyük üzüntü içerisindeyiz. Bu insanlık dışı terör eylemini şiddet ve nefretle kınıyorum. Ülkemizin birincil sorunu terör ve can güvenliği sorunudur. Ne yazık ki 2015 Temmuzundan beri devam eden terör ve şiddet eylemlerinde ciddi güvenlik ve istihbarat açığı olduğu bu saldırı ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Suruç'ta, Ankara'da, Sultanahmet'te ortaya çıkan güvenlik ve istihbarat açığından hükümet ders çıkarmış olsaydı bugün bu olaylar yaşanmayacaktı." diye konuştu.

İçişleri Bakanı ile sorumlu konumdaki kamu görevlilerinin istifa etmesi gerektiğini savunan Tüm, terörün hedefi olabilecek konumda bulunan havalimanında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını bildirdi.

Tüm, şunları kaydetti:

"Teröristler ellerinde silahlar ve bombalarla havalimanına rahatlıkla girebilmişlerdir. Bu olay gösteriyor ki artık ülkede hiç kimsenin can güvenliği yoktur. Hükümet yanlışlarda direnmek yerine konuyu bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisine getirmelidir. Bir kez daha söylüyorum; Sayın Meclis Başkanı da insiyatif almalı ve ülkenin en can yakıcı sorununu TBMM'nin özel oturumlu gündemine taşımalıdır. Bu sorun tüm partilerin katılımı ile TBMM'de tartışılmalı ve bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Bunun için tüm partilerin eşit katılımı ile acilen bir komisyon kurulmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement