CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "IŞİD'in ayak izleri Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Madımak'tadır, Alevi katliamlarındadır.

30.06.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "IŞİD'in ayak izleri Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Madımak'tadır, Alevi katliamlarındadır." dedi.

Tüm, beraberinde bir grup CHP milletvekili ile düzenlediği basın toplantısında 2 Temmuz 1993 yılında Madımak'ta yanan ateşin hala sönmediğini belirtti.

Benzer katliamların daha önce Kahramanmaraş'ta, Çorum'da gerçekleştiğine değinen Tüm, bunların hesabı sorulmadığı için Madımak'ın gerçekleştiğini savundu. Her seferinde devletçe korunan ve kollanan gerici çetelerden hesap sorulmadığı için Suruç, Ankara, İstanbul, Bursa katliamlarının yaşandığını ileri süren Tüm, Madımak katliamını yapanların hala yargılanmadığını, katillerin zamanaşımı ile korunduğunu, katliamı yapanların avukatlarının milletvekili yapıldığını belirtti.

Kahramanmaraş, Sivas, Çorum ve Madımak'ta yaptıklarının hesabını veremeyen anlayışın, bugün ülkeyi kana bulayan ve dünyanın başına bela olan IŞİD'i destekleyen anlayış olduğunu savunan Tüm, şöyle devam etti:

"IŞİD'in ayak izleri Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da, Madımak'tadır, Alevi katliamlarındadır. İstanbul Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan bu vahşi IŞİD'çilerden hesap sormak isteniyorsa, öncelikle Maraş'ın, Sivas'ın, Çorum'un ve Madımak'ın hesabı sorulmalıdır. Bu hesap sorulmadan IŞİD ile mücadele edemezsiniz. Çünkü Madımak katliamı IŞİD'in izdüşümüdür. Türkiye, IŞİD benzeri gerici yapılarla mücadele etmek istiyorsa, bunu Alevileri ve çağdaş, aydın insanları örseleyerek, ötekileştirerek yapamaz."

Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğünü, Türkiye'den Ortadoğu'ya ciddi sayıda terörist devşirildiğini ileri süren Tüm, din adına insan kesen bu anlayışın Türkiye'de de taban bulduğunu ve insan toplama merkezleri oluşturduğunu dile getirdi. IŞİD'in Türkiye'de nasıl taban bulduğu ve insanların neden IŞİD'e katıldığını anlamanın zor almadığını belirten Tüm, bu anlayışın devlet tarafından hep destek gördüğünü ve korunduğunu iddia etti.

Tüm, şunları kaydetti:

"Türkiye'de IŞİD gibi toplumsal taban bulabilen şeriat özlemcisi, halife sevdalısı bir yapı var. Bu yapının hedefi de laik ve demokratik cumhuriyettir. Bu yapılarla mücadele etmek ve önlem almak devletin görevidir. Bu sadece güvenlik önlemleriyle çözülemez. Öncelikle devletin inançlara karşı olan bakışını değiştirmeli ve her inanca eşit yaklaşmalıdır. Aleviler ve diğer inanç sahiplerini eşit yurttaş olarak görmeli."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement