Nasuh Mahruki'nin İşçi Partisi'ne Üye Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Nasuh Mahruki'nin İşçi Partisi'ne Üye Olduğu Ortaya Çıktı

Nasuh Mahruki\'nin İşçi Partisi\'ne Üye Olduğu Ortaya Çıktı

CHP'nin Kadıköy adayı olarak adı geçen AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki'nin, İşçi Partisi'ne üye olduğu anlaşılınca adaylıktan vazgeçildi.

10.02.2014 14:54  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi toplantısı sonrası İstanbul'un bazı ilçelerinin belediye başkan adayları hakkında isimler duyulmaya başlanmış, parti kulislerinde CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı'nın AKUT kurucusu Nasuh Mahruki'nin olacağı konuşulmuştu.

13 İLÇEDE 7 ADAY DEĞİŞTİ, KADIKÖY MYK'YA BIRAKILDI

PM toplantısı, özellikle İstanbul'un ilçe belediye başkanlıkları üzerinde uzun tartışmalara sahne oldu. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Çekmeköy adayları üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine saat 23.30 sıralarında PM toplantısına ara verildi. Verilen arada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında; Yerel Seçim Aday Belirleme Komisyonu üyeleri ile Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan görüşmenin ardından PM toplantısına geçildi. Toplantıda İstanbul'un ilçeleri, sabaha karşı 5 sularında gizli oylama yapılarak belirlendi. Ancak PM'de uzun tartışmaların ardından Kadıköy ve Çekmeköy adaylarını belirme yetkisi MYK'ya verildi.

MAHRUKİ DENDİ, ÜYE OLMADIĞI ANLAŞILDI

PM'deki Kadıköy tartışması sırasında AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki'nin ismi aday olarak geçti. Ancak Mahruki'nin İşçi Partisi üyesi olduğunun anlaşılması üzerine bu isimden de vazgeçildi. Tartışmaların sürmesi üzerine, Kılıçdaroğlu PM'den aday belirleme yetkisini kendisine devredilmesini istedi.

CHP, bu sabah saatlerine kadar süren Parti Meclisi'yle (PM) birlikte bin 143 seçim bölgesindeki adayını belirledi. İstanbul'da Kadıköy, Çekmeköy, Doğu ve Güneydoğu'da bazı ilçeler de olmak üzere 200 seçim bölgesi için yetki, Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu'na bırakıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Nasuh Mahruki'nin İşçi Partisi'ne Üye Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • OSMANLI: bu adamı oldum olası zaten hiç sevmedim ip olması zaten zihniyetinden dolayı hiçte beni şaşırtmadı. 15 7 Yanıtla
  • doğru tektir: islami milliyetçi partileri adı üstünde dindarlar ve milliyetçiler destekler azınlıklar elbet solda durur.bi tür savunmadır.yaşadığı ülkenin sahiplerine karşı.sanat alemi basın yayın islamda hoş görülmediğinden bu tipler tarafından işgal edilmiştir ve sol olması doğaldır.bende islama mensup has türkmen olmasaydım chp yi yada sol bi partiyi desteklemem kesindi. 1 12 Yanıtla
  • mahmut tğl: herşey bittide yani türkeyede konuşacak senkaldın yaklaşık yirmi milyon oy alacak nasıl yönetim yapacağını bu ermeni çocuğuna soraçak birde emellerine mustafa kamali alet ediyor sana sadece hstr derim bu vatanda benim 2 dedemde şehit aklını başına al nasuh mahlux....... 7 4 Yanıtla
  • ANTİ MUHALEFET: ne ip ne ne dedin partisi ? Yerini bulmuş. 6 5 Yanıtla

Advertisement