Chp: Cumhurbaşkanı'nın Kim Olacağını Hackerler Belirleyebilir Mi? - Son Dakika
Güncel

Chp: Cumhurbaşkanı'nın Kim Olacağını Hackerler Belirleyebilir Mi?

Chp: Cumhurbaşkanı\'nın Kim Olacağını Hackerler Belirleyebilir Mi?

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, yapılacak bir siber saldırı ile YSK'nın sistemlerine müdahale etme imkânı olup olmadığını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenliğini sağlamak için TİB tarafından yapılan bir çalışma olup olmadığını öğrenmek istedi.

12.07.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, yapılacak bir siber saldırı ile YSK'nın sistemlerine müdahale etme imkânı olup olmadığını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenliğini sağlamak için TİB tarafından yapılan bir çalışma olup olmadığını öğrenmek istedi.

Aksünger, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

" Türkiye'de siber saldırı gerçekleştirme kabiliyeti olan kamu kurumu var mıdır? Varsa bu kurumlar hangileridir?

Yapılacak bir siber saldırı ile YSK'nın sistemlerine müdahale etme imkânı var mıdır? Var ise bu saldırıları önlemek için alınan önlemler nelerdir?

TİB'in, bir kurum veya kuruluşu 24 saat çalışmaz hale getirecek siber saldırı yapma kabiliyeti var mıdır? Bu kabiliyeti ne zaman hangi kurum ve kuruluşlara karşı uygulamıştır?

30 Mart yerel seçimlerinde TİB her hangi bir görev üstlenmiş midir? Üstlendi ise bu görevleri nelerdir?

30 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında TİB'e giren ve çıkan kişiler kayıt altına alınmış mıdır? Bu tarihler arasında TİB'de olağan dışı bir mesai yaşanmış mıdır? TİB'de görevli olmadığı halde gerek Başkanlık oluru gerekse diğer görevlendirmelerle gelmiş olan kişiler var mıdır?

Bu tarihler arasında hangi kamu kurumu yöneticileri ve siyasetçiler TİB'e gelmiştir? Bu kişilerin isimleri nedir? Giriş ve çıkışları kayıt altına alınmış mıdır? Alınmadı ise nedeni nedir?

30 Mart yerel seçimlerinde seçim sonuçlarını etkilemek amacıyla seçim sonuçlarını veren herhangi bir haber ajansına ve bir kurum veya kuruluşa siber saldırı yapılmış mıdır? Yapıldı ise Başkanlığın bilgisi olmadan böyle bir siber saldırının yapılması mümkün müdür?

MİT, Türksat vb. kurumlardan teknik yardım alınmadan siber saldırıları gerçekleştirmek mümkün müdür?

-"30 MART'TA OYLARIN TUTULDUĞU BİLGİSAYAR SİSTEMLERİNE SİBER SALDIRI OLDU MU?"-

30 Mart yerel seçimlerinde oyların tutulduğu bilgisayar sistemlerine siber saldırı olmuş mudur?

10 Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenliğini sağlamak ve herhangi bir siber saldırıyı önlemek için TİB tarafından yapılan bir çalışma var mıdır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp: Cumhurbaşkanı'nın Kim Olacağını Hackerler Belirleyebilir Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement