CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru - Son Dakika
Güncel

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru

CHP gençlik kolları başkanları, 5-6 Eylül'de yapılması planlanan olağanüstü kurultay öncesi Nevşehir'de bir araya geldi.

24.08.2014 19:06  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gülşehir ilçesindeki bir otelde dün yapılan toplantının ardından, Yalova hariç gençlik kolu yapılanmasının bulunduğu 77 ilin gençlik kolları başkanının destek verdiği belirtilen ortak bildiri, CHP İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Hazırlanan metni okuyan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 5-6 Eylül'deki olağanüstü kurultay nedeniyle toplantı kararı alarak bazı konularda kamuoyunun beklediği sorulara cevap vermek için buluştuklarını söyledi.

Toplantının amacının, özgür, yasaksız, adil, laik ve demokratik bir Türkiye'nin inşası adına il başkanlarıyla birlikte hedefleri, iddiaları ortaya koymak olduğunu ifade eden Yıldız, "Partimizi sadece sola dönük değil, sol çizgide tutacak, aynı zamanda genç, dinamik ve özgürlükçü sol bir çizgiye taşıyacak bir hedefler beyannamesine, CHP tarihinde ikinci kez imza atmış bulunmaktayız" dedi.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu toplantımızın siyasi nesnelere verilen anlamsız, kariyerist kartvizitlerin belirleneceği bir toplantının çok daha ötesinde, geleceğimizi konuştuğumuz, yeni bir genç vizyon, partimize yeni bir siyasal yön çizdiğimiz bir toplantıdır. Temel amacımız, inandığımız ilkeler doğrultusunda ezilen ve ötekileştirilen, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm kimlik ve sınıfların yanında olmak ve CHP'nin 4 senedir sürdürdüğü değişim iradesine hep birlikte güç katmaktır."

Partisinin son dönemde geliştirdiği projelerle halkla bütünleşme sağladığını savunan Yıldız, "CHP, son dönemde kapılarını halka açmış ve halkla beraber iktidara yürüme iddiası içerisinde siyasi politikasını geliştirmiştir. İşte CHP'deki gençlik kolları kadrolarında çalışan tüm arkadaşlarımızın iddiası ve emeği bu halklaşma yönünde, ileri ve devrimci adımlar atan CHP'nin gücüne, devrimci iradesine bir nebze destek vermek, yeni bir vizyon, yeni bir perspektif, yeni bir siyasi anlayış sunmaktır" diye konuştu.

Yıldız, gençlik kolları başkanlarının istişare kültürüyle bir araya geldiğini, münakaşa değil, münazara ederek görüş birlikteliğine vardığını ve 26 maddelik hedefler beyannamesi hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Yıldız'ın okuduğu beyannamade şu görüşler yer aldı:

"Partimiz bu yeni dönemde toplumun dinamiklerini iyi okumalı, halk hareketlerinin siyasi önderliğini yapabilecek ortak hayali ortaya koymalıdır. Sınıfsal içeriği emek hareketlerine yatkın olan cumhuriyetçi anlayışı topluma anlatmalı ve 2015 genel seçimlerindeki iktidara bu yoldan ulaşılmalıdır. Tüzüğümüzde yer alan gençlik kotası ibaresi önümüzdeki dönem yapılacak tüzük çalışmasında gençlik kolları kotası olarak değiştirilmelidir. Gençlik örgütümüzdeki örgüt emekçisi arkadaşlarımız desteklenmelidir. Türkiye'deki gençlik örgütlenmelerinin önündeki en büyük engel ne yazık ki Siyasi Partiler Yasasıdır. Siyasi partiler yasasının değişmesi gerekliği üst kurullarımız tarafından öncelikle bu noktadan doğru eleştirilmelidir. Tüzüğümüzün öngördüğü gençlik ve kadın örgütlerine verilmesi gereken yüzde 10'luk bütçe artırılmalıdır. Tüm üst kurullar tarafından gençlerin ve kadınların reel bütçeleri onaylanmalıdır. Parti içi işleyiş mekanizmalarımızda ön seçim yöntemi, partimizin tüm adaylıklarında başat (baskın) yöntem olmalıdır. Partimizin tüm yönetim kademeleri Türkiye'nin yaş ortalamasına çekilmelidir."


CHP\'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement