CHP'li İnce Trabzon İl Başkanlığı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce Trabzon İl Başkanlığı'nı Ziyaret Etti

CHP\'li İnce Trabzon İl Başkanlığı\'nı Ziyaret Etti

Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili İnce, CHP Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

27.08.2014 16:28  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Benimki bir başkaldırıdır. Demokrat, özgür bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyorum. Konuşan, solcu, devrimci Cumhuriyet Halk Partisi istiyorum" dedi.

İnce, partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İnce, burada basın toplantısı düzenlemeden önce, bazı partililerin "basın mensuplarının görüş açılarını kapattığını" belirterek önlerinin açılmasını istemeleri üzerine, "Basın diz çökmesin, ayakta dursun. Biz, zaten basın diz çökmesin diye uğraşıyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de sosyal demokratların iktidara gelmesi için her şeyin uygun olduğunu savunan İnce, şöyle konuştu:

"CHP umut olamıyor, ışık olamıyor. Çünkü CHP'nin el freni çekilmiş. Ben bu CHP'nin el frenini indirmeye talibim. CHP'yi Türkiye'de umut yapmaya talibim. Cumhuriyet Halk Partisi'ni şanlı günlerine geri döndüreceğim. Benimki bir başkaldırıdır. Demokrat, özgür bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyorum. Konuşan, solcu, devrimci Cumhuriyet Halk Partisi istiyorum. Bunları el birliğiyle yapacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. CHP umut olamıyorsa, iktidar olamıyorsa neden olamıyor biliyor musunuz, bir, özgüveni yok, iki, kararlı ve tutarlı değil."

İnce, "Recep Tayyip Erdoğan meydanlara çıkıyor, 'Ey muhalefet ben birinci olamazsam çeker giderim siz yapar mısınız' diyor, bizimkilerden ses yok. Zaten bunu diyince 5 puan alıyor. Ben huzurunuzda söylüyorum, beni genel başkan seçerseniz ki seçeceğinize inanıyorum, tüzüğe bir madde önerisinde bulunacağım. Bir genel başkan seçildiği andan itibaren ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsa pazartesi sabahı istifa etmiş sayılır" dedi.

"SİYASETİ HORON OYNAR GİBİ, DİK DURARAK YAPACAĞIZ"

"Bu ülkenin topraklarından bereket fışkıracak, fabrikalarının dumanları tütecek, gençleri özgürlük şarkıları söyleyecek" diyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aydınları serbestçe yazacak, çizecek, kadınları özgürce dolaşacak. Kızlı erkekli parklarda olacak gençlerimiz. Ben bu ülkeyi ayağa kaldırmaya, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmaya talibim. Bunu yapacağımı herkes görecek. Onun için sizlerin desteğini istiyorum. Siyasette dik duran bir adamım. Trabzonlu da horonu dik oynar. O zaman siz de dik duracaksınız. Siyaseti horonu oynar gibi yapacağız, dik durarak yapacağız. Bu millete yalan söylemeden yapacağız. Bizim söylemlerimizde özgürlük olacak, bizim söylemlerimizde yeni Türkiye'de mutlu insanlar olacak. Kardeş kavgasını hep birlikte bitireceğiz. Bu ülke kalkınmayı, yeni iş imkanlarını konuşacak."

İnce, kendisine "Sen ulusalcı mısın" diye sorduklarını belirterek, "Atatürk'ün partisinin 6 oku içinde ulusalcılık diye bir ok var mı, yok. Bu, CHP'yi bölmek için uydurdukları bir şeydir. Yok böyle bir şey. Ulusal duyarlılıkları yüksek birisiyim tabi ki ama oklarından birisi milliyetçilik oku. Milliyetçiliği kastediyorlarsa, milliyetçiliğin karşılığı ulusalcılık değildir, ulusçuluktur. Beni dar bir kalıba sıkıştırmak istiyorlar. Partimizdeki ideolojik tartışmayı bitireceğiz. Her konuda net olacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından bir kez olsun, "Başbakan olacağım" sözünü duymadığını savunan İnce, "Trabzon'da söylüyorum, size söz veriyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapacağım, ben de başbakan olacağım" dedi.

"KESİNLİKLE YALNIZ DEĞİLİM"

Bir gazetecinin, "Kralların başından taç almak zordur, siz yeterli idman yaptığınıza inanıyor musunuz" sorusuna İnce, "Kralların başından taç almak zordur ama sayın Genel Başkan'ın bir kral olduğunu düşünmüyorum. O bizim genel başkanımızdır. Yan yana odalarda çalıştık, beraber milletvekilliği yaptık. Sayın Kılıçdaroğlu CHP'nin genel başkanıdır. Onun kral olmak gibi bir iddiası yok, benim de onu kral görmek gibi bir düşüncem yok. Bu bir demokratik yarıştır. Bir taç almıyoruz, bir bayrak yarışında bayrak devrediyoruz sadece" yanıtını verdi.

İnce, "Muharrem İnce bir örgütlü muhalefetin adayı mıdır yoksa tek başına mı yola çıkmıştır" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

"CHP'nin vicdanı benimle beraber. Gençlerimizin iktidar hırsı benimle beraber. Çok çeşitli kesimlerden destek alıyorum. Ben sessiz bir devrimin gerçekleştiğini görüyorum. Yani imzayı sayın Kılıçdaroğlu'na da verseler oyu bana verecekler, bundan emin olun. Bundan çok eminim. Ben yalnız değilim. Yakında kimlerle beraber olduğumu görürsünüz. Şartlarımı ortaya koyuyorum, bu şartları kim kabul ederse o desteklesin. Kesinlikle yalnız değilim. Hatta milletvekili arkadaşlarımdan gelmek isteyenler var, onlara 'gelmeyin' diyorum. Gelmeyin, çünkü baskılarla karşılaşıyorlar. Genç bir kızımız bana imza veriyor, belediye başkanı gidiyor evine diyor ki 'iş istiyorsan sana iş vereyim ama o imzanı geri çek' ama o çocuk çekmiyor. İşte o devrimci, yürekli, solcu bir çocuk, o çocuktan iktidar olur."

"BEN HALKIN TA KENDİSİYİM"

Muharrem İnce, bir basın mensubunun, "Siz genel başkan olduğunuz takdirde Cumhuriyet Halk Partisi'nin tavandaki statükocu, halkla birleşemeyen zihniyetini yıkabilecek misiniz" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Ben sıradan bir halk çocuğuyum. Anne tarafım Karadenizli, baba tarafım Selanikli. Annem bir köylü kadını, şalvarlı, başörtülü, tarlada çalışan bir kadın. Babam da bir kamyon şoförü. Babam Bağkur maaşı ile geçinen birisi. Çocukluğum çobanlık yaparak, kamyonlarda muavinlik yaparak geçti. Ben 22 yaşında Artvin'e öğretmenlik yapmaya gittim. Devletin okullarında okudum. El bebek gül bebek büyümedim. Çok kısa süre oldu babamın evinde masa olalı. Yer sofrasında yemek yiyorduk. Yer yataklarında büyüdüm. Ben halkın ta kendisiyim. Elitist, seçkinci, yalılarda büyümüş birisi değilim ki... Bu milletin ciğerini bilirim. Geçim sıkıntısı yaşamış birisiyim. Ben halkla bağı kurarım." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce Trabzon İl Başkanlığı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement