CHP'de Adaylar Salona Girdi - Son Dakika
Güncel

CHP'de Adaylar Salona Girdi

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezinde yapılıyor.

05.09.2014 10:35  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde yapılıyor.

Kongre Merkezine ilk olarak genel başkanlık için yarışacak olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce geldi. İnce, kongre merkezine girişinde kendisini bekleyenlere teşekkür ederek, "Yürüyen merdivenlerle kurultaya gitmek herhalde dünya siyaset tarihinin bir ilki. Yani, sanki düğün salonuna gidiyoruz. Yazıktır bu eziyeti çektirenlere. Bu manzara yakışıyor mu, Allah aşkına? Düğün salonunda Halk Partisine kurultay yakışıyor mu?" diye konuştu.

İnce, eşi Ülkü İnce, CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile birlikte kongre merkezine gelirken, konuşmaların yapılacağı ana salona ise delege kapısından girdi. İnce, salona girişinde "Bence Muharrem İnce" sloganları atıldı.

-KILIÇDAROĞLU PROTOKOLÜ TERCİH ETMEDİ-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kongre merkezine saat 10.00'da girdi. Kılıçdaroğlu, salona protokol girişinden girmemeyi tercih etti. Salonda, Kılıçdaroğlu ve İnce eşleriyle birlikte kendilerine ayrılmış yerlerine oturdu.

-ATAKAN VE CÖMERT'İN ANNESİ SALONDA-

Konuşmaların yapılacağı ana salonun 3 bin 152 koltuk kapasitesi bulunurken, delegeler, onur konukları, milletvekilleri ve belediye başkanları için de yer ayrılmış durumda.

Kurultaya Gezi olayları, Uludere ve Soma faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları da davet edildi. Ana salonda en ön sırada, Uludere'de yakınlarını kaybedenlerin aileleri ile Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın annelerinin oturduğu görüldü.

-"DEVRİMCİ KEMAL"

Salonda, "Atatürk 1. İnönü 2. Ecevit 3. Seninleyiz Sakin Güç" ve "Devrimci Kemal'in yanındayız" pankartları asıldı. Kılıçdaroğlu ve devrimci önder Deniz Gezmiş'in fotoğraflarının yan yana olduğu pankarta da dikkat çekti.

Konuşmaların yapılacağı platformda, "Güçlü CHP, Güçlü Demokrasi, Güçlü Türkiye" yazılı pankart asılırken, her iki yanda dev ekranlar bulunuyor. Kurultay Başkanlık Kurulu da platformda yerini aldı.

Bakırköy Belediyesi Oda Orkestrası da konuşmalardan önce dinleti sundu.

(GO/MG/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement