CHP'de Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

CHP'de Bayramlaşma

CHP\'de Bayramlaşma

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kuşadası ilçe örgütü tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni büyük ilgi gördü.

17.10.2013 02:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kuşadası ilçe örgütü tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni büyük ilgi gördü. Daha önce ilçe binasında gerçekleştirileceği açıklanan bayramlaşma töreni, yoğun ilgi nedeniyle Belediye Düğün Salonu'na alındı.

Akşam saatlerinde gerçekleşen bayramlaşma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın, CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Aydın il Başkanı Barkan Kalınomuz, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan ve Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel ile vatandaşlar ve kalabalık bir partili topluluğu katıldı.

Bayramlaşmada ilk konuşmayı yapan CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan, yerel seçimler öncesi vatandaşlar ve partililer tarafından gösterilen ilgiye teşekkür ederek, herkesin bayramını kutladı. Daha sonra konuşan CHP Aydın il Başkanı Barkan Kalınomuz ile CHP Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın da tüm partililerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Mehmet Esat Altungün, tüm katılımcıların bayramını kutlayarak, " Tek bir tane gerçek var. Ülkemizi bugün içinde bulunduğu durumdan aydınlığa kavuşması için bir tek ana yol var. O da Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olabilmesidir. Hepimizin hedefi, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara taşıyabilmek olmalıdır. Ana mesele bu, ana kriter bu. Evet Kuşadası'nda yerelde iktidarız, ancak yerel de daha fazla nokta da iktidar olmalıyız. Yereldeki iktidarımızı muhafaza etmek zorunda olduğumuz gibi yeni bölgelerde de seçimlerden galip çıkmalıyız. Daha fazla belediye başkanlığı elde edebilelim ki, genelde iktidara daha kolay ulaşalım. İstanbul'u çözebilmeliyiz, Ankara'yı çözebilmeliyiz, başka yerleri çözebilmeliyiz ki Ankara'da ki bu iktidara dur diyebilelim. Ana mesele bu ve buna göre yürümek zorundayız, buna göre çalışmak zorundayız. Yine bir gerçek var. Birlik olmak zorundayız, bütünlük içerisinde olmak zorundayız.Aksi takdir de nasıl ki andımız ortadan kaldırıldıysa, süreç içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl bir yörüngeye gireceğini hep beraber izlemek zorunda kalırız. O nedenle birlik ve bütünlük içerisinde olmalıyız. Zaten bayramlarında ana ruhu birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Bu duygular içerisinde hepinizin bayramını kutluyorum " dedi.

" BAŞARILI ÇALIŞMALARI NEDENİYLE BAŞKAN ALTUNGÜN'E TEŞEKKÜR EDİYORUM "

Bayramlaşma töreninde son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da büyük bölümünde ülkedeki son gelişmeler ve yerel seçim sürecine yer verdiği konuşmasında överek bahsettiği Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün başarılı çalışmalar ile ikinci dönem de seçilmesinin önünü açtığını belirterek, " Değerli dostlarım ben bayram vesilesiyle buradan ilçe yönetimimize teşekkür ediyorum ve kendilerine güveniyorum. Ayrıca Belediye Başkanımız M. Esat Altungün'e de teşekkür etmeliyiz. Çünkü belediyeyi alnının akıyla, başarıyla ve yaptığı hizmetlerle bugüne kadar getirdi. Onun bilgi ve birimiyle ikinci dönem için halkımızdan yetki istemeye gidiyoruz. Diğer aday adayları arkadaşlarımızda eşit bir şekilde yarışarak belediyeye sahip çıkmalı, bu bilgi ve birikimlerden yararlanmalı. Bizim burada kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Çünkü belediyeyi kaybettiğimizde tekrar geri almamız yıllarımızı alıyor " diye konuştu.

" BAYRAMDA GELECEĞİMİZİN HAYALİNİ KURALIM "

Bayramlarda güzel şeylerden bahsedilmesi gerektiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, " Güzel bir bayram gününde bir aradayız. Güzel bir bayram gününde, güzel şeyleri hatırlamak, güzel şeyleri konuşmak, güzel şeyleri paylaşmak için toplanıyoruz Ama ne yazık ki bugüne dönüp baktığımızda yaşadıklarımıza dönüp baktığımızda geleceğin güzel günlerini kurmak için hangi yolda nasıl yürümemiz gerektiğini düşündüğümüzde içimizi karartan şeyleri istemesek de tekrar etmek zorunda kalıyoruz. Arkadaşlarımız anlattılar ben tekrar aynı şeyleri anlatmayacağım ben sizlerle beraber bu bayram gününde bu bayramın güzelliğine yakışır bir şekilde gelin hep beraber bir gelecek hayali kuralım diyorum. Bir gelecek hayali. Birlikte bir yeni Türkiye yaratacağız bütün bu haksızlıkların üstesine, bütün bu sömürü düzeninin üstüne, bütün bu zulüm düzeninin üstüne basa basa, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında geleceğin özgür Türkiye'sini hep beraber kuracağız. Gelin adaletin hakim olduğu bir Türkiye hayal edelim. Hakimlerin iktidar zulmü ve zorbalığı altında siyasetin kontrolü altına girmediği bir Türkiye'yi hayal edelim, gelin iktidar gücüyle adliyelerin doğrudan doğruya iktidarın talimatı altında darbe mahkemelerine dönüşmediği bir Türkiyeyi hayal edelim, gelin kendi yazarlarını kendi gazetecilerini kendi aydınlarını kendi milletvekillerini hırpalamayan düzmece, kurgulanmış sahte davalarla yıllardır hapishanede çürütmeyen bu ülkenin bağımsızlığı için o üniformasını şerefiyle taşımış onuruyla mücadele etmiş genel kurmay başkanlarını sahte delillerle yargılamayan türkiyenin adliyelerini sahteciliğin hakim olduğu sahte delillerle düzmece davalarla özgürlüklerin yok edildiği hale getirmeyen ve en son ne büyük utançtır ki son Yargıtay kararında gördüğümüz gibi güya en yüksek mahkemesi dediğimiz yargıtayın darbe mahkemesi haline gelmediği hukukun ve adaletin hakim olduğu bir Türkiyeyi hep beraber kuralım. Değerli arkadaşlar böyle bir Türkiye kuracağız, bu bizim görevimiz. Türkiye karanlık günlerinden çıkıp gerçekten bağımısızlık inancıyla, cumhuriyet inancıyla çağdaş, modern bir toplum kurma inancıyla mücadele edenlerin alın terleri ve emekleri üzerinde bugüne geldi.İktidarın hazmedemediği ve tahammül edemediği Türkiye'de bugün bu bayramları mutluluk içerisinde, huzur içerisinde düşman çizmeleri altında çiğnenen bir vatan toprağında değil ezanın da özgürce okunduğu, bayrağın da özgürce sallandığı ve insanlarımızın bağımsız bir ülkenin vatandaşıyım diyebileceği bir ülkede bayramlarını özgürce kutlayabileceği ortamı yaratanların ruhu bir kere daha şad olsun. Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhu bir kere daha şad olsun. Mustafa Kemal'in, İsmet Paşa'nın ve onun bütün arkadaşlarının ruhu şad olsun " dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement