CHP'de İstenmeyen Beş İsim - Son Dakika
Politika

CHP'de İstenmeyen Beş İsim

CHP\'de İstenmeyen Beş İsim

Genel Başkan Yardımcıları Günaydın, Oran, Keskin, Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'den oluşan komisyon üyeleri CHP'nin hedefinde.

21.04.2014 07:30  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP’de seçim sonuçlarının sarsıntıları sürüyor. PM'de cemaatle işbirliği, sağcı aday gösterilmesi partililer tarafından eleştirildi. Seçimlerde aday belirleme sürecinde görev yapan beşli komisyon da hedefteydi. Partililer bazı komisyon üyelerinin istifasını istedi.

Akşam'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında cuma ve cumartesi günleri düzenlenen Parti Meclisi (PM) ve grup toplantısında cemaatle işbirliği, sağcı aday gösterilmesi gibi "genel politika" eleştirilerinin ardından en büyük şikayetin, aday belirleme sürecinde etkin çalışan beşli komisyona yapılması üzerine, bu komisyonun çalışma sürecinin mercek altına alınmasına kararı verildi.

5'Lİ KOMİSYON GÖZDEN GEÇİRİLECEK, GÖREVDEN ALMALAR OLABİLİR

Bu kapsamda seçim sürecinde ön seçim yapılan yerler dışında, anket ve kamuoyu yoklaması yöntemiyle en uygun adayın belirlenmesi için görev yapan Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Umut Oran, Adnan Keskin, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'den oluşan komisyon üyelerinin tercihlerinin; çoğu seçim çevresinde beklenen başarıyı getirmememesi ve parti yönetimine sunulan hatalı anketlere ilişkin bir "gözden geçirme" sürecinin başlatılacağı öğrenildi. Kulislerde bazı MYK üyelerinin görevden alınabileceği konuşuluyor.

ELEŞTİRİLER 3 NOKTADA TOPLANDI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında cuma ve cumartesi günleri düzenlenen PM ve grup toplantılarında; partililerin eleştirileri üç noktada toplandı. Partililer, 'cemaat ile işbirliği görüntüsü'nden duyulan rahatsızlıklarının yanı sıra, tercih edilen sağdan devşirme adaylar ve aday belirleme sürecinde etkin olan beşli komisyonun çalışma yöntemine eleştiriler getirdi. Her iki toplantıda partililer, "Aday belirleme sürecinde bize danışılmadı", "Partiye ulaşan anketlerde önde göründüğümüz çok sayıda kenti kaybettik" diyerek komisyon üyelerinin çalışmalarının değerlendirilmesini, bazı komisyon üyelerinin de istifa etmesini talep etti.

KÖTÜ NİYET YOK AMA...

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, toplantılarda beşli komisyonun "kötü niyetli" kararlar vermediğini belirtse de komisyonun aday belirleme sürecindeki performansının yeniden incelenmesi, nerelerde hatalar yapıldığının tespit edilmesine karar verildi. Partiye ulaşan anketler ile 30 Mart’ta sandıktan çıkan sonuçlar arasında büyük fark bulunan seçim çevreleri bulunması nedeniyle, seçim döneminde çalışılan anket şirketinin gözden geçirilmesi de öngörülüyor.

"BİZ EĞİLİM BELİRLEDİK, YETKİ PM'DE"

Günaydın, PM’ye sunduğu raporda aday belirleme yöntemine ilişkin, "Eğilim yoklamasının yanı sıra, doğru kararların alınmasını destekleyen kamuoyu yoklamaları da başvurulan bir yöntem olmuştur. İlgili seçim bölgesi için yapılan anketlerde o seçim bölgesinde yarışan partilerin oy oranlarının yanında, partimizin aday adayları ile diğer partilerin belirlenmiş aday adaylarının etkileri de ölçülmüş, görevlerine devam eden belediye başkanları için ise performans değerlendirilmesi yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonrası aday saptama yetkisi PM'de olmuştur" ifadesini kullandı.

KÖŞK SEÇİMLERİNDEN ÖNCE REVİZYON

PM üyeleri ve milletvekillerinin revizyon talebinin, bu hafta sonu yapılacak il başkanları toplantısının ardından parti yönetimin gündemine alınabileceği kulislere yansıdı. Bazı il başkanlarının yanı sıra, bazı genel başkan yardımcılarının da görevlerinden alınacağı ifade ediliyor. Bazı genel başkan yardımcılarının da görev alanının değişebileceği belirtiliyor. Böylece cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlere yenilenen bir ekiple gidilmesi görüşü ağırlık kazanıyor.

CHP, 440 İLÇEDE YÜZDE 10'UN ALTINDA KALDI

Beşli komisyon üyeleri, çalışmaya başladığında, seçim yapılacak bin 394 seçim çevresinin tamamında en uygun adayla seçime katılmayı hedeflemelerine karşın, 40'ı aşkın ilçe ve 100'ü aşkın beldede aday gösterilemedi. 2011 seçimlerinde 240 ilçede yüzde 10’un altında kalan CHP, yerel seçimlerde 440 ilçede yüzde 10'a ulaşamadı. 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika CHP'de İstenmeyen Beş İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • fenerbahçem: pardon kemal ne olacak? 15 6 Yanıtla
  • mustafa: biri yorumda millet sarıgülü istiyor diye yazmış.. Sarıgülde gelse beyazgülde gelse kırmızıgülde gelse karagülde gelse chp alacagı oy oranı aldıgının ustune cıkmaz ..nacizane bir öneri ...recep ivediği deneyin birde millet onu seviyor belki secimi kazanırsınız 14 5 Yanıtla
  • ajanda: balık baştan kokar...seçimden önce cemaatle ve mhp yle işbilliği yapmıyoruz diyemediler... 13 4 Yanıtla
  • Cuvaldız: Bence Bu Listenin Başına keMAL Gelmeliydi, Baykal Başkan Olsun, keMAL den Cok Malzeme Var Onda :) 11 3 Yanıtla
  • alikaranfil: bunların amacı bumemlekte hizmet değil ancak ortalı karıştırmak koçman mitink alanları yapıldı hala taksim diyorlar bu esnafa yazık degilmi hersene aynı sıkıntı maksat bir mayıs değil olay çıksın memleket sıkıntıya girsin 12 1 Yanıtla
  • er: sağcı aday mı gösterildi ? CHP ne zamandan beri SOLun kalesi partisi.. adı üstünde Cumhuriyetin partisi sol oldugunu savunanlar temizlenmeli pis komünistler 9 1 Yanıtla
  • CEMATÇİ: BİZ DE SİZDEN MEMNUN KALMADIK 7 2 Yanıtla
  • matematikçi: biz matematikçiler böyle vakalara etkisiz eleman diyoruz.. 8 1 Yanıtla
  • uzlett: chp ilk olarak muharrem ince ve emine ülker tarhan dan kurtulmalıdır. partiye en büyük zararı bu 2 zat vermekte 3 3 Yanıtla
  • CUMALI: Allah aşkına şu DENİZ BAYKAL'ı bönümüzdeki dönem inşallah milletvekili göstermezsiniz,bu adamın işi gücü fitne fesat,hizipcilik ayrıştırıcılık,bölücülük git artık bu millet senden bıktı 40 senedir parti yönetimindesin bir kere iktidarmı yaptın partiyi utanmadan konuşuyor.Nedir sağdan devşirme dediğiniz bende demokrat parti geleneğinden gelen vatandaşım ama bundan sonra size asla oy vermem siz sadece solun oyları yeter diyorsanız öyle olsun,ben gibi düşünen sağ seçmen size niye oy verdik atatürk,cumhuriyette birleştik oyüzden oy verdik bundan sonra sol kesim yalnızca oy versin,size oy verdiğimize pişman ettiniz yazıklar olsun.... 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi
    05:42 Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Şaphane İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kaymakam İsmail Karakoç, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve Ramazan ayının öneminden bahsetti.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla:
    02:06 Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla: "Onlara Güvenmek, Yol Açmak, İmkan Tanımak Çok Önemli"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul’daki Dijital Deneyim Müzesi’nde bir araya geldi. Özel, “Benim bir gence inanıp da sükut-u hayale uğradığım çok istisnadır ama çok inandığım yaşıtlarım beni çok sükut-u hayale uğratmıştır. Siyasette gençler yedek kulübesinde yaşlandıkça ileride olmaması gerektiğini düşündüğümüz her şeyi yedek kulübesinde öğreniyorlar ama sahada hiç kötü bir şey öğrenmiyorlar, kötü bir şey yapmıyorlar. Onlara güvenmek, yolunu açmak ve onların kendinden daha gençlerin yolunu açması için onlara imkan tanımak çok önemli. Ben çok güveniyor ve inanıyorum” dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak
    02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni, Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ve ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftar programına katılacak.

  • Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı
    01:53 Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerine katılan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerin önüne kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe duyuyor ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtiyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı
    01:38 Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinde aday olan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerde kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe ediyor ve can güvenliğinden endişe duyuyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • Murat Kurum: İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı nerede?
    01:29 Murat Kurum: İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı nerede?

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun engellendiği yönündeki iddiasına cevap vererek, İstanbul'un 7 milyar dolarlık kaynağının nerede olduğunu sordu. Kurum, İstanbul'un kaynaklarının yeterli olduğunu belirterek, bütçenin yatırıma ayrılması halinde vaatlerin gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Ayrıca, Kanal İstanbul projesinin öncelikleri arasında olmadığını ve İstanbul Belediyesi'nin rant olarak görülmeyeceğini vurguladı. Kurum, su sorununu çözeceklerini, taksi yönetimini tek merkezden sağlayacaklarını, sokak hayvanlarına bakım merkezleri ve yaşam alanları oluşturacaklarını, dijital beyaz masa ile sorunların çözümünü takip edeceklerini ve ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.


Advertisement