CHP'de Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na Rakip Olacak - Son Dakika
Güncel

CHP'de Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na Rakip Olacak

CHP\'de Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu\'na Rakip Olacak

CHP içerisinde başta Deniz Baykal olmak üzere, "Bu sonuç lider tartışması çıkarmaz" diyen Kılıçdaroğlu'nun karşısına Muharrem İnce'yi çıkarmaya hazırlanıyorlar.

12.08.2014 11:35  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.COM/ Olgun Kızıltepe Cumhurbaşkanlığı seçimlerine "Çatı Aday" Ekmeleddin İhsanoğlu ile giren CHP'de AK Parti adayı Başbakan Erdoğan karşısında alınan yüzde 38.6'lık sonuç Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu da tehlikeye soktu.

CHP KAZAN KALDIRDI

Türkiye zorlu bir seçim sürecini daha geride bırakırken, Başbakan Erdoğan halkın yüzde 50'den fazlasının desteğini alarak yeni cumhurbaşkanı seçildi. CHP ve MHP'nin "Çatı Aday" olarak seçmen karşısına çıkardığı Ekmeleddin İhsanoğlu ise halkın yüzde 38'inin desteğini alabildi. Bu sonucun ardından CHP'de olağanüstü kongre sesleri yükselmeye başlarken, Kılıçdaroğlu'na yönelik en sert eleştiri yönelten isimlerden biri de Grup Başkanvekili Muharrem İnce oldu.

"PARTİMİN ERİYİP GİTMESİNİ SEYRETMEYECEĞİM"

İnce, yaptığı açıklamada "Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim. Bu kötü sonucu öngördüm, uyardım ama partime zarar vermemek için sustum ve seçimi kazanmak için çalıştım. Atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP'de başarılı olamaz. Şimdi hezimete kılıf bulma zamanı değil, çare olma zamanıdır." ifadelerine yer verdi.

BAYKAL, MUHARREM İNCE'Yİ HAZIRLIYOR

30 Mart'ta yapılan itirazlar sonucu iptal edilen Yalova seçimlerinde Vefa Salman'a seçimi kazandıran Muharrem İnce ismi, yapılacak olağanüstü kongrede Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkması en muhtemel isimlerden biri... Parti içerisinde ulusalcı kanadın desteğini arkasına alan İnce'nin en çok güvendiği isimlerden biri de Deniz Baykal... Her fırsatta yeni bir tazelenmeye ihtiyaç olduğunu savunan Baykal'ın İnce'nin aday olması durumunda her türlü desteği verebileceği konuşuluyor.

Konuyla ilgili parti içerisinden görüştüğümüz CHP'nin bazı önemli isimleri "Parti içerisinden Emine Ülker Tarhan gibi Atatürk'e bağlılıklarını her fırsatta dile getiren isimler Muharrem İnce'nin adaylığına sıcak bakıyor. İnce'nin aday olarak Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkması durumunda hitap yeteneğiyle partilileri etkileyecebileceği konuşuluyor" dedi.

BAYKAL'I ANDIRIYOR

İnce'nin, Erdoğan'a yönelik sert konuşmaları önceki yıllarda özellikle Radikal CHP'liler arasında paylaşım rekorları kırmış ve büyük beğeni toplamıştı. Erdoğan gibi kitleyi sıkıştırmaya yönelik bu açıklamaları tıpkı Deniz Baykal'ı andırmaktaydı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'de Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na Rakip Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • ahmet ataç: sayın ince rte.nin korkulu rüyası 22 19 Yanıtla 10.KÖY: sen bu yazdığına inanmıyorsun değilmi ahmetim. . 0 0
  • vatandaş: Muharrem ince iyi seçim bence. Kılıçdaroğlu nun çapı yetmedi bu işe ayrıca güdümlü bir adam istemiyorum chp ye. 28 3 Yanıtla
  • OSMAN: AYDIN GEÇİNEN CEHALETLER PARTİSİ. 15 14 Yanıtla
  • E.B.: AHHH AHHH Keşke Hep Muharrem İNCE olsaydı 17 11 Yanıtla
  • teko can: kılıçdaroğlu hakikaten çok başarısızdı. Seçim kaybedenin gitmesi lazım. 22 3 Yanıtla
  • 10.KÖY: ince ince yasemince. . biz bu filmi çoookk gördük. . siz başkanınızı değil beyninizin içindeki değiştirin artık. . bakın uzay çağındayız bırakın 1923 teranelerini. . devir değişti artık çobanlarda siyaseti öğrendi bakın biz koyunlar 12 senedir sizi yönetiyoruz. . uyanın beyler yoksa hızlı treni kaçırırsınız. . . 12 11 Yanıtla Adnone: O hızlı tren nasıl olsa İzmitte arıza yapar, merak etme sen biz o treni yakalarda geçeriz. 0 0
  • ozi: KEŞKE GELSEN PARTİNİN BAŞINA CHP 2 KATI CHP OLUR. . . 10 11 Yanıtla Yusufff: Anlamadıgım muharem ince gelse tüm chpliler doğuracakmı ki iki kat olacak :) 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement