CHP'de Öner Tepkisi - Son Dakika
Güncel

CHP'de Öner Tepkisi

CHP\'de Öner Tepkisi

Antalya'nın Kepez İlçesi'ne eski Ak Partili belediye başkanı Erdal Öner'in adının geçmesi, CHP tabanını ayağa kaldırdı.

20.12.2013 18:12  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kepez İlçesi'ne eski Ak Partili belediye başkanı Erdal Öner'in adının geçmesi, CHP tabanını ayağa kaldırdı. İl binası önünde toplanan bir grup partili Erdal Öner ismine karşı çıkarken, il başkanını istifaya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı belediye başkan adaylarının ismini açıklamak için geleceği Antalya'da, hareketli saatler yaşanıyor. Eski Ak Partili belediye başkanı Erdal Öner'in Kepez İlçesi'nden belediye başkan adayı olacağı yönündeki söylenti, partilileri ayağa kaldırdı. Kendilerine 'CHP Devrimci İnisiyatif' adını veren ve Kepez Belediye Başkan aday adayları Şükriye Karaben, Osman Selen, Zeki Başaran ve Kubilay Döşeyen'in de eşlik ettiği bir grup partili, Erdal Öner isminin aday gösterilmemesi için il binası önünde çadır kurdu.

PARTİ ÖNÜNDE ÇADIR KURDULAR

Partililer çadıra, "14 Şubat 2006 Belediye Başkanı Erdal Öner AKP'li Dokuma Çadırı" pankartı ile "Erdal Öner'i CHP'de istemiyoruz", "Erdal Öner Dokuma'da sabıkalı", "Özde AKP'li şimdi oldu CHP'li", "AKP'li Erdal Öner'e hayır" ve "Kepez gerçek CHP'lilerle kazanılır" yazılı dövizler astı. Bu sırada CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın il binasına geldiğini gören partililer, kendisine dert yandı. İl yönetiminden açıklama bekleyen partililer, İl Başkanı Devrim Kök ve yönetimini istifaya çağırdı.

ŞAİBESİ OLAN BİRİ ADAY YAPILIYOR

Daha sonra partililer adına açıklama yapan Recep Durmasür, "Partimiz ve adaylarımıza sahip çıkmak için buradayız. Biz demokratik haklarımızı AKP hükümetine karşı da, CHP'de yanlış yapılan uygulamalara karşı da kullanırız. Bu yaptıkları hareket 'emek en yüce değerdir' diyen bir partiye yakışmamıştır. Kepez'de aday olmak için el ele çalışan 4 arkadaşımızın maddi manevi bir sürü masrafı oldu. Bu dört insanın emeğine saygı göstermeden, emeklerini çalarak, hırsız olduğu kesinleşmiş, şaibesi olan bir insanı Kepez'in adayı yapıyorsunuz. Herkes haddini bilmelidir" dedi.

ÖNER CHP ADAYI OLMAMALI

Devşirme adaylarla partinin bir yere gitmesinin mümkün olmadığını ve buna benzer tecrübeleri daha önce de yaşadıklarını vurgulayan Recep Durmasür, şöyle dedi: "30 Mart 2014 seçimleri adım adım yaklaşırken, ülkemizin içinde bulunduğu vaziyet içler acısı. Halkımız bu iktidarın ipini çekmek üzeredir. Tüm bu koşullar lehimize gelişmekteyken belediye başkan adaylarımızı belirleme noktasında CHP'nin hata yapma lüksü yoktur, olmamalıdır. Özellikle Kepez İlçesi'nde AKP'nin partisinden ihraç ettiği, defolu birini CHP adayı olarak açıklamak akla ve gerçeğe aykırıdır. Erdal Öner CHP'nin adayı olmamalıdır. İlçe başkanlarımızın, delege ve üyelerimizin tüm uyarılarına rağmen 'ben yaptım oldu' mantığıyla aday yapılan Erdal Öner'i kabul etmiyoruz. Bu uyarımızı umarım yetkili makamlar dikkate alacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'de Öner Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement