CHP'de Seçim Çalışmaları - Son Dakika
Politika

CHP'de Seçim Çalışmaları

CHP\'de Seçim Çalışmaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, AK Parti hükümetini eleştirerek ülkeyi karamsarlığa getirdiklerini söyledi.

26.08.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, AK Parti hükümetini eleştirerek ülkeyi karamsarlığa getirdiklerini söyledi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, gelinen noktada uzlaşı ve hükumet gerçekleşmediğini ifade ederek, "Biz seçim olmasın diye, 7 Haziran iradesi hükümetle beraber kurulsun diye mücadele ettik. Maalesef Cumhurbaşkanının da büyük gayretleriyle hükumet oluşmadı" dedi.

CHP Trabzon İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve partililer katıldı.

Güzide Uzun'un konuşmasının ardından söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yeni seçim süreciyle ilgili parti olarak çalışmalara başladıklarını belirterek, "CHP olarak 81 ilimizde milletvekillerimiz görevlendirildi. 7 Haziran'dan sonra Türkiye'nin içinden geçtiği süreci hem örgütümüzle hem halkımızla doğru biçimde analizini yapabilmek ve CHP'nin de bu dönemdeki duruşunu ve ilkelerini halkımıza anlatmak adına bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Sel felaketinin yaşandığı Hopa'da incelemelerde bulunduklarını belirten Köprülü, "Artvin ilinde bir felaket oldu. Bir çok yurttaşımız hayatını kaybetti, yaralananlar var bunun da yanında Borçka'da, Arhavi'de, Hopa'da bir çok maddi hasar ve telafisi imkansız zararların oluştuğu durumlar var. Bununla ilgili milletvekili arkadaşlarımızın tespitleri oldu. Bunu raporlaştırdık, hem genel merkezimize hem de hükumet ilgili ve sorumlu organlarına da bu konuda Artvin'de yaşanan durumla alakalı olarak tespitlerimizi sunduk. O bölgedeki halkımızın ihtiyaçlarının bir an evvel gerçekleşmesini sağlayacak girişimlerde bulunduk" ifadelerini kullandı.

"HALK HİÇ BİR PARTİYE İKTİDAR OLMA YETKİSİ VERMEDİ"

7 Haziran seçimlerinde halkın hiçbir partiye iktidar olma yetkisi vermediğini hatırlatan Köprülü, "Türkiye 7 Haziran'dan bu yana belki de Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir süreç yaşadı. Bu sürecin sonunda da ilk defa bir Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verdi ve azınlık hükumetinin kuruluşu ön çalışmaları başladı, tekrardan da hükumeti kurmayı becerememiş, bu noktada irade oluşturamamış Ahmet Davutoğlu'na azınlık hükumeti kurmak üzere yetki verdi. Biz CHP olarak ne dedik. Bunu Trabzon'da net olarak söylememiz lazım. 7 Haziran'da evvela halk ne dedi? 7 Haziran'da vatandaşımız, halkımız net bir irade ortaya koydu. Hiçbir partiye iktidar olma yetkisini milletvekili sayısı olarak vermedi. Halkımız 7 Haziran'da uzlaşın dedi. Bir masanın etrafında oturun birbirinizi anlamaya çalışın Türkiye'deki gerilimi Türkiye'deki insanların birbirinden uzaklaştığı o nefretin kinin ortadan kalmasını istiyorum dedi. İnsanlar bir araya gelmeli dedi. İnsanlar ortak paydada buluşabilmeli dedi. Bizim Türkiye olarak bir arada mutlu bir şekilde yaşamayı arzu ediyoruz dedi. Hem hükümete ders verdi 13 yıllık tek başına iktidarın sonunda hükumete bir ders verdi hem de diğer partilere de kendi partimi de bunun içerisine dahil ediyorum diğer partilere de uzlaşın mesajı verdi. Bu mesajı diğer partiler nasıl aldı. Önce ben kendi partimden sorumluyum. CHP bu mesajı çok net bir şekilde anladı. Biz elimizi taşın altına koyarak halkın verdiği mesaj ve sorumluluğun gereği olarak yönetme iradesini ortaya koyduk" dedi.

"CHP OLARAK HİÇ BİR SORUMLULUKTAN KAÇMADIK"

CHP olarak hiçbir sorumluluktan kaçmadıklarını kaydeden Köprülü, "CHP olarak halkın koalisyon dediği bir noktada ebette ki sorumluluktan kaçmayacaktık. Ebette ki elimizi taşın altına değil bütün gövdemizi sorumluluk gereğince koyacaktık ve bunu da yaptık. Genel Başkanımız Türkiye'nin yöneticisiz kalmaması için, hükumetsiz kalmaması için net bir duruş ortaya koydu. O duruşunu da açık olarak bir mevki bir makam olarak koşmadan bunu anlattı. Genel Başkanımız Devlet Beye, 'biz gerekirse başbakanlığı almayız, sen Başbakan ol' dedi. Ben hükumette yer almam dedi. Ben bakanlar kurulunda yer almam dedi. Bunlar niçin söylendi. Biz mevki makam peşinde değiliz" şeklinde konuştu.

"BİZ ÖNCE TÜRKİYE, SONRA CHP DİYORUZ"

Önce Türkiye sonra CHP dediklerini ifade eden Köprülü, ""Önce Türkiye diyoruz Türkiye olmazsa hiç birimiz olmayız. Türkiye olmazsa ne CHP olur, ne AK Parti olur, ne MHP olur. Önceliğimiz Türkiye. O yüzden de kişisel beklentilerimizden mevki makam hırslarımızdan pozisyon sevdamızdan biz geçmiş durumdayız. Türkiye'nin de bu içinde yaşadığı süreçte de bu yönetim iradesini ortaya koyabilecek bir çalışma ve bir irade koydu CHP. 13 yıldır AK Parti'ye bakış açımızı bir noktada Türkiye'nin hükumet ihtiyacı hasıl olduğu için bir noktada bir kenara koyduk. Seçimden beri özellikle terörle ilgili oluşan bir tablo var. Maalesef her gün askerimizden silahlı kuvvetlerimizden emniyet teşkilatımızdan bir çok vatansever evladımız şehit oldu bir çoğu yaralandı. Bir çok sivil vatandaşımız öldü. Bunlarla ilgili net duruşu kararlı bir duruşu ortaya koymak zorundaydık. Ortaya koyacağımız duruşu teröre karşı güçlü ve geniş tabanlı bir hükumetle teröre karşı dik bir duruş olarak geliştirmek istedik. Geniş tabanlı bir hükumetle terörü bu ülkede sonlandırabileceğimizi söyledik. Bu irademizi ortaya koyduk. Maalesef ki AK Parti bildiğimiz bir şeyi tekrardan bize ispatladı. AK Parti'nin amacı tamamen Türkiye'deki bu yaşanan acıların son bulması değil. AK Parti her acıdan kendi adına bir başarı çıkartmaya çalışan milletvekili hesabıyla hareket eden oy oranı hesabıyla hareket eden bir parti. Dün çözüm diyor bugün geldiğimiz noktada savaş diyor. Kimse kusura bakmasın. Biz bugünü AK Parti'nin geçmişten oluşturduğu sorumsuzca tablolardan yaşıyoruz" dedi.

"YAŞANAN SÜREÇTE UZLAŞI VE HÜKUMET KURULAMADI"

Yaşanan süreçte hükumetin kurulmamasını Cumhurbaşkanının tutumuna bağlayan Köprülü, "Yaşanan süreçte gelinen noktada uzlaşı ve hükumet gerçekleşmedi. Biz seçim olmasın diye 7 Haziran iradesi hükumetle beraber kurulsun diye mücadele ettik. Maalesef Cumhurbaşkanının da büyük gayretleriyle hükümet oluşmadı, kurulmadı ve CHP'ne de büyük bir demokrasi ayıbı büyük bir seçmene saygısızlık örneği olarak da hükumeti kurma görevi de verilmedi. Milyonlarca oy almış bir partiye hükümeti kurma görevi vermedi. ve Türkiye tekrardan seçime gidiyor. Biz seçim olmasın diye gayret ettik. Çaba gösterdik ancak bu çabamız bencilce kendi hırsları doğrultusunda davranıp tamamen Türkiye'yi bu doğrultuya sokmak isteyenler tarafından engellendi. Biz bütün gayretimizi çabamızı ortaya koyduk. Buna Türkiye'de yaşayan yurttaşlarımız şahittir. Ama şimdi 1 Kasımda tekrardan bir seçim var" ifadelerini kullandı.

"HODRİ MEYDAN"

Trabzon'dan hodri meydan diyerek seçime hazırlandıklarını belirten Köprülü, "Hodri meydan diyoruz Trabzon'dan. Biz seçim istemedik. Şimdi 7 Haziran'dan sonra Türkiye'yi tekrardan seçime taşıyanlar bunun hesabını 1 Kasımda sandıkta verilecekler. Trabzon'dan verecekler Türkiye'nin diğer 80 ilinde bunun hesabını verecekler. Türkiye'yi bu iradeyi yönetemeyen Türkiye'yi bu kaosa sürükleyen AK Parti 1 Kasımda bunun hesabını verecektir. Vatandaşlarımız karamsarlığa kapılmasın bu karamsarlığı bu kara bulutları dağıtacak parti bu iradeyi koymuş olan parti 1 Kasımdan sonra da her zaman hoşgörüyü sevgi barışı ve tabi ki yönetme iradesini ortaya koyan parti CHP olacaktır" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'de Seçim Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement