CHP'de Yerel Seçim Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

CHP'de Yerel Seçim Çalışmaları

CHP\'de Yerel Seçim Çalışmaları

CHP Edirne Milletvekili Gürkan: "Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde, örgütlerimizin talepleri, ilgili komisyon tarafından kabul gördü"

07.09.2013 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan,  "Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde, örgütlerimizin talepleri, ilgili komisyon tarafından kabul gördü" dedi.

Gürkan, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili aday adaylığı başvuru sürecinin 2 Eylül'de sona erdiğini söyledi.

İlçelerdeki belediye başkan adaylarının merkez yoklaması, eğilim yoklaması ve kamuoyu anketi ile belirleneceğini ifade eden Gürkan, tek belediye başkan aday adayı olan Havsa, Lalapaşa ve Meriç'de merkez yoklaması yapılacağını belirtti.

Merkez ilçede belediye başkan adayının kamuoyu yoklaması ile belirleneceğini aktaran Gürkan, "Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde örgütlerimizin talepleri ilgili komisyon tarafından kabul gördü. Buradan çıkacak sonuç komisyonda kabul edilikten sonra MYK ve parti meclisi tarafından değerlendirilerek, nihai kararlar verilecek" dedi.

Gürkan, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği adaylarının hangi yöntemle belirleneceğinin henüz belirli olmadığını kaydetti.

Genel merkez tarafından yapılacak anketlerde, hangi partiye oy verileceği sorusunun da yöneltileceğini ifade eden Gürkan, "Anketin yapıldığı tarihteki oy oranımızı da görmüş olacağız. Eğer adaylık için başvurmuş arkadaşlarımızın hiçbiri partimize belediye başkanlığını kazandırmak için yeterli teveccühü halktan göremiyorsa ve bu ankette de bize başvurmamış başka bir isim öne çıkıyorsa, o zaman biz o arkadaşın ayağına gidip kendisini davet edeceğiz" diye konuştu.

Ayçiçeği üreticisinin fiyat beklentisi

Gürkan, ayçiçeği üreticisinin beklediği fiyatların açıklanmaması dolayısıyla sıkıntılı günler yaşadığını belirtti.

Ürünün neredeyse yüzde 75'i biçilmiş olmasına rağmen Trakya Birlik'in hala fiyat açıklaması yapmadığını dile getiren Gürkan, "Elinizdeki ürünü bir yere satıyorsunuz ama hangi fiyata sattığınızı bilmiyorsunuz. Alan da alacağı fiyatı bilmiyor. Böyle bir garip durum dünyanın hiçbir ülkesinde meydana gelmez. Biz üreticiler adına ayçiçeğindeki ürün destekleme fiyatının kilogram başına minimum 50 kuruş olmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt da  Edirne genelinde toplam 25 belediye başkan aday adayı, 188 belediye meclis üyesi aday adayı ve 72 il genel meclis üyesi aday adayının başvuru yaptığını ifade etti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'de Yerel Seçim Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement