CHP'deki Olağanüstü Kurultay Kararı - Son Dakika
Politika

CHP'deki Olağanüstü Kurultay Kararı

Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: "Bu kurultay aynı zamanda bizim hedeflerimizi, vizyonumuzu ortaya koyacağımız kurultay olacak.

20.08.2014 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 18. olağanüstü kurultay için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.

Bingöl, AA muhabirine hazırlıklarla ilgili bilgi verdi.

Kurultayın 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde, saat 09.00'da, ATO Congresium Salonunda toplanacağını anımsatan Bingöl, kurultayla ilgili resmi prosedürün tamamlandığını belirtti.

Bu prosedür içerisinde salonla ilgili sözleşmeler, ilgili resmi kurumlar ve YSK ile yazışmalar gibi ayrıntıların yer aldığını anlatan Bingöl, ayrıca bin 216 olan kurultay delege bilgisinin de ilçe seçim kuruluna gönderildiğini ifade etti.

Salonun 3 bin 107 kişilik olduğunu belirten Bingöl, "O salonun dışında ayrıca ikinci bir geniş salon bulunuyor. Biz o salonu seçim işlemi sırasında kullanacağız. Daha önce seçime geçilirken, seçim kurulunun bir düzenlemesi söz konusu oluyordu. Kabinler kuruluyordu, paravanlar, masalar... Bu karmaşaya meydan vermeden, ikinci salonumuzu sadece seçim yapılırken kullanacağız. Saatler öncesinden seçim kurulu orayı düzenleyecek, oy kullanılır hale getirecek" diye konuştu.

Kurultayı 2 binin üzerinde izleyicinin salondan takip edeceğini dile getiren Bingöl, ayrıca salon önünde de çok geniş bir fuayenin izleyiciler için hazırlanacağını söyledi. Bingöl, bu alanda da izleyicilerin ekranlardan kurultayı takip edebileceğini belirtti. Bingöl ayrıca zemin katların da kulanacağını vurgularken, "Bu kurultay sadece 3 bin 100 kişilik salona sıkıştırılmış bir kurultay değil" dedi.

Gazeteciler için iki ayrı salon, iki ayrı kart

Gazeteciler için iki ayrı özel salon oluşturacaklarını aktaran Bingöl, bu salonlarda da internet ve telefon bağlantıları gibi gazetecilerin haber yapmasını kolaylaştırıcı olanaklar yer alacağını kaydetti.

Bingöl, basın mensuplarının sese karşı izole edilmiş bu salonlarda özel röportaj, canlı bağlantı da yapabileceklerini anlattı. Gazeteciler için sarı ve mavi olmak üzere iki ayrı renkte kartlar hazırlanacağını da bildiren Bingöl, kartların basın mensuplarının görev yerlerine göre renklendirileceğini söyledi.

Bingöl ayrıca televizyonlar için canlı yayın imkanı sunacaklarını da dile getirdi.

"Birleşme, bütünleştirme kurultayı..."-

Kurultayı sadece bir seçimli kurultay olarak değerlendirmediklerini ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:

"Bu kurultay aynı zamanda bizim hedeflerimizi, vizyonumuzu ortaya koyacağımız kurultay olacak. 2015 seçimlerine yönelik düşüncelerini Sayın Genel Başkanımız çok net şekilde belirtecek. Yine bu kurultay bir bütünleşme, birleşme kurultayı olacak. Sadece cumhurbaşkanı seçimi sonrasında talep edilen bir olağanüstü kurultayı karşılamak adına bir kurultay düşünmüyoruz. Onun yanında hedeflerimizi net bir şekilde ortaya koyacağımız bir kurultay yapmayı düşünüyoruz. O açıdan sloganlarımız da hedeflerimize yönelik olacak. Vizyonumuzu destekleyecek sloganlar olacak. Bunun çalışması da sürüyor."

Bingöl, "baskın kurultay" eleştirilerinin de gerçeği yansıtmadığını Genel Başkanın açıklamasının ardından kurultay için uzun bir süre bulunduğunu kaydetti.

Özel konuklar

Kurultaya partiye hizmet etmiş çok sayıda onur konuğu davet edildiğini belirten Bingöl, kurultayın ayrıca özel konukları olacağını da söyledi.

Bingöl, bu özel konuklar arasında Soma'da, Uludere'de ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının da bulunacağını bildirdi.

"Tüzük komisyonu hafta sonu çalışmaya başlar"-

Parti Meclisi seçiminde "çarşaf-blok" liste tartışmalarını hatırlatan Bingöl, son kurultayda tüzükte yapılan değişiklikle çarşaf listenin getirildiğini anımsattı.

Bingöl, "Çarşaf liste uygulaması Kemal Bey'le hayata geçirildi. Önce SHP döneminde vardı, sonra blok listeye dönüldü. Dolayısıyla çarşaf liste uygulamasını getiren anlayış, blok listeye niye dönsün. Tüzük çok açık" değerlendirmesi yaptı.

Tüzük değişikliği ile ilgili çalışmaları da hatırlatan Bingöl, her il örgütünden bir ismin bu konuda görevlendirildiğini bildirdi. Bingöl, "Bu arkadaşlar tüzük değişikliğini yapacak. 81 kişinin katıldığı bir komisyon. Ağırlıklı olarak 2012'de hayata geçirilen tüzüğün uygulama aşamasında aksayan yönleriyle ilgili düzenlemeler yapılacak. Mesala, 'aktif üye, pasif üye' diye bir düzenleme getirmek istiyoruz. Bunu vereceğiz. İnternet üzerinden üyeliği hayata geçirdik, bunu tüzüğe işlememiz gerekiyor. Bizim önereceğimiz bu tür teknik konular" diye konuştu.

Bingöl, komisyonun büyük bir olasılıkla çalışmalarına hafta sonu başlayabileceğini de kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'deki Olağanüstü Kurultay Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor
    16:10 Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor

    Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, ülkesinin barış, bağlanabilirlik, refah ve istikrarın korunması gibi müşterek hedefleri ilerletmek üzere Çin ile işbirliği yapma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Zardari, zor zamanlarda çeşitli alanlarda Pakistan'a verdikleri sarsılmaz destekten ötürü Çin halkına ve liderliğine şükranlarını iletti. Ayrıca Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesini tamamlama kararlılığını bir kez daha dile getiren Zardari, düşman unsurların bu projeyi tehlikeye atmasına veya iki ulus arasındaki güçlü bağı zedelemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.

  • Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:08 Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Resul Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantıda, encümen üyeleri seçildi ve birliğin faaliyetleri değerlendirildi.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement