CHP'den '15 Temmuz' Paneli - Son Dakika
Yerel

CHP'den '15 Temmuz' Paneli

CHP\'den \'15 Temmuz\' Paneli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanlığı tarafından ’15 Temmuz ve Sonrası’ konulu panel düzenlendi.

02.12.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanlığı tarafından '15 Temmuz ve Sonrası' konulu panel düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, "Cumhuriyet Halk Partisi; demokrasinin ve mağdur olmuş, mazlum olmuş insanların, yoksulların, işçilerin, emekçilerin, sendikacıların, öğretmenlerin, çalışan insanların partisidir. Ama buna rağmen biz eğer son 4 seçimde, hele hele 7 Haziran'da yeteri kadar oy alamıyorsak kendimizi sorgulamalıyız. Onun için yollara düştük" dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen panele CHP İstanbul milletvekilleri Ali Özcan ve Didem Engin, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Panelin moderatörlüğünü yapan İstanbul Milletvekili Ali Özcan, CHP'nin çözüm partisi olarak durduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi terörün bitmesi için Sayın Genel Başkanımız, Adalet ve Kalkınma Partisine her zaman diyor ki, 'eğer bunu bitirmek istiyorsanız biz sonuna kadar sizin yanınızdayız ve yardımcınız olacağız.' Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, insan haklarını, temel hak ve hürriyetlerini, demokrasiyi ve barışı her zaman ön planda tutar. Bugün kabul edelim etmeyelim yıllardır burada bir iç savaş var" dedi.

"Bölge halkı iki ateş arasında sıkıştı"

Bölge halkının iki ateş arasında sıkıştığını söyleyen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölge halkımız PKK'yla maalesef devletin silahlı güçleri arasında sıkışıp kalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi inanç, kimlik, insanların yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi meseleleri sokakta değil, Mecliste ve böyle kapalı salonlarda konuşarak, tartışarak ortak aklı ortaya çıkararak bir ortak düşünceden hareket ederek çözmek isteyen bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi; demokrasinin ve mağdur olmuş, mazlum olmuş insanların, yoksulların, işçilerin, emekçilerin, sendikacıların, öğretmenlerin, çalışan insanların partisidir. Ama buna rağmen biz eğer son 4 seçimde, hele hele 7 Haziran'da yeteri kadar oy alamıyorsak kendimizi sorgulamalıyız. Onun için yollara düştük. Size akıl vermeye değil, sizden akıl almaya, size yol göstermek için değil, yolumuzu çizmek için buradayız. Eğer bize yolumuzu çizerseniz, biz kol kola yolda yürümesini bilen insanlarız. Biz, yürek yüreğe, gönül gönüle arkadaşlık yapmak istiyoruz."

"Ülke büyük bir felaketten kurtuldu"

15 Temmuz darbe girişimine dikkat çeken Özcan, "Ülkede darbe girişimi oldu ve büyük bir felaketten kurtuldu. O da bizim vatandaşımızın inanç ve parti ayırımı yapmadan demokratik direnme haklarını kullandıkları için oldu. Sonuçta da darbe püskürtülmüş oldu" dedi.

Panel soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den '15 Temmuz' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement