CHP'den 3. Bölge İlçelerine Ziyaret - Son Dakika
Politika

CHP'den 3. Bölge İlçelerine Ziyaret

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, emekli, işçi, taşeron işçi ve bütün alanlarla ilgili projeleri bulunduğunu belirterek, "En önemli projemiz; barınma projemizdir.

19.05.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, emekli, işçi, taşeron işçi ve bütün alanlarla ilgili projeleri bulunduğunu belirterek, "En önemli projemiz; barınma projemizdir. Özellikle Bağcılar'da çevre ilçelerdeki barınma sorunun tamamını en kısa sürede CHP çözecektir. Yerinde dönüşümle çözecektir" dedi.

Seçim otobüsüyle İstanbul 3. bölge ilçelerini geçen Gürsel Tekin, CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu ve Enis Berberoğlu, parti üyeleri tarafından Bağcılar Meydanı'nda karşılandı.

Tekin, partisinin seçim standında yaptığı konuşmada, HDP'nin Mersin ve Adana'daki temsilciliklerine yapılan saldırıya değinirken, "Özellikle son bir kaç gündür, çok negatif, çok olumsuz sorunlar yaşanıyor. Bu yaşananlar, sadece bir siyasi partiye değil, demokrasiye, özgürlüklere saldırıdır, sadece bir siyasi partiye değil. Ama bu vesileyle özellikle CHP'li yönetici kardeşlerimi uyarmak istiyorum:  Çok dikkatli olun. Maalesef üzülerek söylüyorum, ne yazık ki iktidarın bile kontrol edemeyeceği bir sürece girmiş gibiyiz. Hiçbir rey insan canından daha değerli değildir" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenirken, geçen hafta uyarıda bulunmalarına rağmen dün Maltepe, Beyoğlu ve Kartal'da parti üyelerine saldırılar yaşandığına dikkati çeken Tekin, devletin kurumlarının önlem alacağını düşündüğünü söyledi.

Siyasi partilerin projelerini, düşüncelerini toplumla paylaştığını dile getiren Tekin, "iktidar partisinin, iktidarı kaybetme telaşı içinde, inanılmayacak şekilde toplumun en kutsal değerlerini kirli siyasetlerine alet ettiğini" savundu.

Tekin, "Hani dün Davutoğlu bizleri tarif etmiş, 'Çeteler' demiş. Maalesef Sayın Davutoğlu, CHP'nin fıtratında çeteleşme yoktur, yolsuzluk yoktur, yalan yoktur. Bunların tamamı size mahsustur" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Tekin, yuhalamaya izin vermeyerek, alandakilere şöyle seslendi:

"İktidarda kalmak için yapılacak ne varsa, bunları yapıyorlar. Sadece CHP değil, biz ve bizlerin dışındaki bütün siyasi partilerin, 7 Haziran günü CHP'linin oylarını nasıl koruyorsak, bizim dışımızdaki 20 partinin oylarını korumak da bizim şeref ve namus borcumuz olacaktır. Bir insanın reyini çalma, insanın namusuna el uzatmak demektir. Özellikle imar uygulamaları dahil olmak üzere, ne yazık ki en kutsal değerlerimizin tamamı dejenerasyonla karşı karşıya kaldı. Bunların hepsini siz değiştireceksiniz. Emekliyle, işçiyle, taşeron işçisiyle, bütün alanlarla ilgili projelerimiz var. Ama en önemli projemiz; barınma projemizdir. Özellikle Bağcılar'da çevre ilçelerdeki barınma sorunun tamamını en kısa sürede CHP çözecektir. Yerinde dönüşümle çözecektir. Yani sürgüne tabi tutmayacak, insanların sosyal alanlarını dağıtmayacaktır. İnşallah CHP iktidarıyla, en kısa süre içinde, özellikle İstanbul'da kentsel dönüşümde karşı karşıya olan bu ilçelerimizi, bu beladan kurtaracağız."

Başbakan Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "yalancı" kelimesini kullandığına değinen Tekin, "Sayın Genel Başkanımızı çok yakinen tanıyan insanlarız. Sayın Genel Başkanımızın ne inancı ne siyasal düşüncesi ne kişiliği yalancılığa müsait. Ama siz yalanın ta göbeğine batmışsınız, Allah sizi yalandan korusun" dedi.

"Tümünü sandıkta süpüreceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da diğer seçim bölgelerinden kendisine destek vermeye gelen Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu'na teşekkür etti.

Bekaroğlu, CHP'nin seçim kampanyasının bir aya yakın süredir devam ettiğini ve "Yaşanacak bir Türkiye"yi anlattıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, önce bizim vaatlerimizin gerçekçi olmadığını söyledi. Baktılar ki tutmuyor, bu eleştiriyi yine bildikleri alana çektiler. Millete şöyle bir şey söylüyorlar, 'Şunlar var ya şunlar, size karşılar aslında. Sadece bana değil, size karşılar' diyorlar. Öyle değil arkadaşlar. Biz millete karşı değiliz. Biz, 13 sene evvel milleti, '3 şeyle, yasaklarla, yoksullukla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz' diye ikna edip iktidara gelen ama ondan sonra yolsuzluğa batan, 13 sene geçmesine rağmen hala bu ülkede 17 milyon işsiz bırakan ve 'Yasakları kaldıracağız' diye gelmelerine rağmen yeni yeni yasaklar koyan bu iktidara karşıyız. Erdoğan'a, AKP'ye karşıyız. Halka karşı değiliz. Dolayısıyla siz CHP'liler gidin herkese anlatın. İyi gidiyor, gerçekten iyi gidiyor. 19 gün kaldı. Allah'ın izniyle 7 Haziran'da ipi göğüsleyeceğiz inşallah."

Konuşmalar yapılırken diğer partilerin standındaki müziğin kısılmamasına kızan Sezgin Tanrıkulu, siyasette, hayatta ve sosyal yaşamda en önemli şeyin nezaket olduğunu belirterek, "Yukarıdaki neyse, aşağıdakine de ondan sirayet etmiş. Ama tümünü ayın 7'sinde sandıkta süpüreceğiz" dedi.

CHP'liler daha sonra Bağcılar'daki Çarşı Caddesi'nde yürüyerek, esnafı ziyaret etti. Tekin, Tanrıkulu, Berberoğlu ve Bekaroğlu, vatandaşlarla konuşup selamlaşarak gerçekleştirdikleri yürüyüşü, CHP'nin Bağcılar İlçe Başkanlığı'nda tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den 3. Bölge İlçelerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement