600 CHP'li AK Parti'ye Neden Geçti? - Son Dakika
Güncel

600 CHP'li AK Parti'ye Neden Geçti?

600 CHP\'li AK Parti\'ye Neden Geçti?

CHP'den AK Parti'ye geçen 600 kişilik grup adına konuşan eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca: Büyükşehir kazanılmasaydı dahi biz AK Parti'ye geçecektik.

16.06.2014 13:33  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den AK Parti'ye geçen 600 kişilik grup adına konuşan CHP Antalya eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca parti değiştirme görüşünün seçimden sonra olmadığını belirterek, "Büyükşehir kazanılmasaydı dahi bizler AK Parti'ye geçişi gerçekleştirecektik" dedi.

Dün düzenlenen AK Parti Antalya Haziran ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda CHP'den AK Parti'ye katılan 600 partili adına Mehmet Atmaca, Umut Doğan, Halil Bolatan yeni partilerinde parti değiştirme nedenlerini açıklamak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. İl binasında düzenlenen toplantıda konuşan eski CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca, yakın zamanda genelde ve yerelde yaşanan olaylar sonucunda AK Parti'ye geçme kararı verdiklerini kaydetti. AK Parti'ye geçenler arasında il başkan yardımcıları, gençlik kolları başkanları, meclis üyesi adayları il ve ilçe delegeleri işçi komisyonları, mahallelerde görev almış üyelerin olduğunun altını çizen Atmaca, bu geçişlerin öncü olduğunu belirtti.

CHP'DEN AYRILMA NEDENLERİ

CHP'den ayrılmalarının ilk nedeninin CHP'nin paralel yapı ile işbirliği yapması olarak niteleyen Atmaca, "CHP emek ve emekçi ekseninden uzaklaşmış, kitle partisi haline gelmiştir. Etnik köken ve inanç üzerinden siyaset yaparak toplumun kutuplaşmasına neden olmuştur. Atatürkçü seçmenin oyunu alabilmek için türlü ayak oyunlarıyla, Atatürk ve bayrak üzerinden siyaset yaparlarken bir taraftan gerçek Atatürkçüleri tasfiye etmeye başlamışlardır. Projeleri ile ideolojiyle halka güven vermeyen CHP, özgürlüklerin, masumane küçük olayların arkasına sığınarak ülkemizin huzurunun bozulmasına ve kaos ortamı yaratılmasına çanak tutulmuştur. Yalanın, iftiranın, ayak oyunlarının, emek hırsızlığının doğal olarak algılandığı CHP, toplumdaki huzur ve güvenli istikrarı bozmak için türlü entrikalar düşmanlığı körüklemektedir" diye konuştu.

AK PARTİ'YE GEÇME NEDENLERİ

Atmaca CHP'nin oynadığı oyunları gördüklerini ve AK Parti'ye geçme nedenlerini ise şöyle sıraladı:

"Paralel yapıyla ve ülke huzurunu bozan unsurlarla savaştığı için AK Parti'deyiz. Toplumun tüm kesimlerine hitap eden, çözüm üreten bir kitle partisi olduğu için, etnik köken ve inanç farklılıkları üzerinden siyaset yapılmadığı için, kutuplaşmalara izin verilmediği için AK Parti'deyiz. Şu anki yapısıyla Atatürkçüleri ve demokratları kucaklayarak, en güçlü parti olduğuna inandığımız için AK Parti'deyiz. Lideri ve projeleriyle halka güven veren ve istikrar sağlayan, en güçlü kurum olduğuna inandığımız için AK Parti'deyiz. Eğitim, ekonomi, sağlık ve diğer alanlardaki reformları, ülke için yapılan hizmetlerin büyüklüğünü görmemek insafsızlık olur."

İlerleyen günlerde geçişlerin süreceğini işaret eden Atmaca, daha büyük ve güçlü bir Türkiye için herkesi AK Parti'ye davet etti.

"HİÇBİR PAZARLIK VE GÖRÜŞME YAPMADIK"

"İktidar partisi olduğu için mi değişim yaptınız?" sorusuna ise Atmaca, "Kesinlikle geçen arkadaşların hepsi yüzde 99' CHP'lidir. Hiçbir pazarlık ve görüşme yapılmadan bu geçiş gerçekleşmiştir. İktidar partisi olmasının bize bir avantajı olmayacak. Biz siyaset yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"DOĞRU KARAR VERDİĞİMİ GÖRÜYORUM"

Mehmet Atmaca, "Süleyman Evcilmen de parti değiştirir şeklindeki kanıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?" soruna ise Atmaca şöyle yanıt verdi:

"Süleyman Evcilmen'in adamıdır konusuna açıklık getirelim. Süleyman Evcilmen'i takdir ederdim. Siyaseten de CHP olarak ona destek verdim. Ama en son il başkanlığı seçiminde bir ayrışma oldu. Biz Devrim Kök'ü desteklediğimizde kendisi Özer Ülken'i desteklemişti. Ben ve diğer arkadaşın Mustafa çetin, farklı kişiyi destekledik. Daha sonra ben tekrar Muratpaşa'da yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı olduğum için yeniden yakınlaşmamız oldu. Evcilmen'in adamıdır gibi durum yok. Siyaseten Muratpaşa'da 15 yıl içinde ciddi bir delege ve üye sayısına ulaştığımız için insanlarda böyle bir yakınlaşmayı kurdular. Kurmakta da haklılardı.Süleyman Evcilmen'in bir yazısını okudum. Gazeteci bir arkadaş yazmış: Evcilmen, ' Ben falezlerden atla desem atlayacak insanlardı bunlar' cümle yer almış. Bunun hakkında bir şey söyleyemiyorum. Ne kadar doğru karar verdiğimi buradan daha iyi görüyorum."

SEÇİMLERDEN ÖNCE GEÇİŞİ PLANLADIK

"Seçimlerden önce böyle bir geçişi düşünmüş müydünüz?" şeklindeki soruyu ise Atmaca, "Bizler bu geçişteki büyük çoğunluk büyükşehirde seçim öncesi Menderes Türel'e oy verme taraftarıydık. CHP'nin Büyükşehir adayına oy vermedik. Bu ekibin çoğunluğu AK Parti'ye oy verdi. Daha önceden konuşulan hareketti. Seçimden sonra olmadı. Büyükşehir kazanılmasaydı dahi bizler AK Parti'ye geçişi gerçekleştirecektik" diye yanıtladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 600 CHP'li AK Parti'ye Neden Geçti? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • ANTALYALI: GEÇDE OLSA DOĞRU YOLU GÖRMÜŞLER HAYIRLI OLSUN . 22 32 Yanıtla
  • fbliyahya: doğru yolu bulmuşlar.tebrik ederim musica 28 16 Yanıtla
  • VATANDAŞ RUMUZLUYA: ZULÜM,NİFAK,AYRIMCILIK,DARBELER,ÖLÜMLER,İFTİRALAR,RÜŞVETLER HEPSİ CHP ZİHNİYETİNDE TOPLANMUIŞ. 25 11 Yanıtla
  • VATANDAŞ RUMUZLUYA: ŞEREFSİZLER DEMİŞSİNİZ YA İŞTE O SÖZÜNÜZÜ BEN.BİR TÜRKİYE SEVDALISI OLARAK SİZE AYNEN İADE EDİYORUM.ANCAK ONURLU DURUŞ SİZDE DEĞİL OLSA,OLSA AKP'NİN KURUCU'SU VE MİLLİ ÇİZGİMİZDEN TAVİZ VERMEYEN YANİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DA BULUNMAKTADIR.HIRSIZLIK VE ŞAİBELERLE DOLU TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN GÖRMÜŞ OLDUĞU EN REZİL PARİ DEMEKTESİNİZ YA ACABA DİYORUM; YANİ AKP'NİN TÜRKİYE'YE KAZANDIRDIĞI VE KAZANDIRACAĞI DEVRİM NİTELİĞİNDEKİ İCRAATLARINI YAPAN BU PARTİ Mİ? EN REZİL DEĞİL EN ONURLU PARTİDİR.MİLLETİN PARASINA TENEZZÜL ETMEYEN TEK PARTİ VAR İSE O DA AKP'DİR.REZİL PARTİ DEĞİL,VEZİR PARİ DİR.BUNLAR BU PARTİYE GEÇENLER KAREKTERLİ ŞAHSİYETLİ KİŞİLERDİR.PAY ALMAK DEĞİL,ÜLKEMİZE RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞANLARDIR.HA BU ARA BİRŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUM.İFTİRA,NİFAK,YOLSUZLUK,KARALAMA,İNSANLARI KÜÇÜK DÜŞÜRME,AYRIMCILIK,GENÇLERİ ÖN SAFLARINA ÇEKİP ÖLÜMLERİNE SEBEBİYET VERENLER,ZULÜM YAPANLAR, BU DÜNYADA RAHAT BULMAYACAKLARI GİBİ AHİRET'TEDE RAHAT VERİLMYECEK OLANLARDIR. 19 12 Yanıtla
  • Tekyol: Para nerde satılıklar orada.. 21 7 Yanıtla
  • adres: yeni yuvanıza hoşgeldiniz ... gerçek samimiyeti ak parti teşkilatlarında görceksiniz. hepimiz biriz diriyiz. tek bayrak tek devlet tek millet..... 9 16 Yanıtla
  • vatandaş: şerefsizler onurlu durmaktansa ,hırsızlık ve şaibelerle dolu Türkiye cumhuriyetinin görmüş olduğu en rezil partiye geçmenin tek nedeni olacak yolsuzluklardan pay almaktır 12 13 Yanıtla
  • BENDE: BEN'DE KOYU CHP'LİYDİM.VATAN DERDİM.LAİKLİK,DERDİM,ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİ DERDİM.MÜSLÜMAN DEMEK YOBAZ DERDİM.BUNLAR NE ANLAR HAK VE HUKUKTAN DERDİM.BAR,BAR AKP'YE BAĞIRIRDIM.HATTA KIBRIS ANNAN PLANINA DOĞRULTUSUNDA TÜRKLER VE RUMLAR BİRLEŞTİRİLSİN DİYE VERİLDİĞİ İÇİN ATEŞ PÜSKÜRÜRDÜM.AMA TÜRKİYE'YE YAPILAN DEVRİM NİTELİĞİNDE PROJELER GÖZÜMÜ AÇTI.VE KOYU BİR AKP HAYRANI OLDUM.DEMEKKKİ BİZİM TUTTUĞUMUZ PARTİ PARTİ DEĞİLMİŞ ,ASIL TUTMAMIZ GEREKEN İNSANLARIDIR.YANİ TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇMAYA ÇALIŞANLARIN YAPMIŞ OLDUKLARI VE YAPACAKLARI ÇALIŞMALARDIR.ONA KÖSTEK OLANLAR VE OLMAYA ÇALIŞANLARA TEPKİM VATAN HAİNLİĞİDİR.KUTUPLAŞTIRMAK DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLMAMIZ ŞART. 13 10 Yanıtla
    adres: yüreğinize sağlık. artık vatandaşın gözü açıldı kuru kuru dedemizin partisini tutmayı bıraktık. millet hizmet bekliyor hizmete aç. 0 0 vatanndaşş: senin gözünü siyasi şerefsizlerin aldığı rüşvetler açmadıysa ,sana koyun demek bile koyuna hakaret olur,onurlu siyasette cebini doldurmak ,siyasi istismar ile mal sahibi olmak var ise senin kitabında sen onlardan daha şerefsizsin 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement