CHP'den Araştırma Komisyonu Talebi - Son Dakika
Politika

CHP'den Araştırma Komisyonu Talebi

CHP\'den Araştırma Komisyonu Talebi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Parlamento yarın toplanacak.

28.07.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Parlamento yarın toplanacak. Parlamentonun terör olaylarını araştırmak için araştırma komisyonu kurmasını isteyeceğiz" dedi.

CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Kamil Okyay Sındır, Zeynep Altıok, Ali Yiğit ve Tacettin Bayır, parti il başkanlığında başkan Bedri Serter'in de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda vekiller adına konuşan Balbay, terörle mücadele ve koalisyon ihtimalleri konularını değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Sınırımızda IŞİD'i görmek istemiyoruz" sözlerini hatırlatan Balbay, "IŞİD sınırımızda değil ki. Senin 34 ilde yaptığın operasyonun adı ne? IŞİD ve terör operasyonu. Bugün bir gazetenin başlığı şuydu: 'IŞİD'in kalbine operasyon'. Neresiymiş? Ankara Hacıbektaş. Ankara Hacıbektaş, Başbakanlık'a kuş uçuşu birkaç kilometre mesafede. Başbakanlık'a oradan siz 10 dakikada gidebilirsiniz. Toplumun huzuru için terörle mücadele yapılmalı ama AKP'nin yaptığı, gerçek anlamda bir terörle mücadele değildir. Bu mücadelenin içine muhalefetle mücadeleyi, hatta toplumun kendisine oy veren kesimleriyle mücadeleyi de katmıştır. Gelinen noktada AKP, 7 Haziran seçimlerini tanımama kararı almıştır. AKP, milli iradeyi yok saymaktadır" dedi.

"ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINI İSTEYECEĞİZ"

26 kişilik Bakanlar Kurulu'nda 12 bakanın milletvekili olmadığını hatırlatan Balbay, "Şu anda Enerji Bakanı milletvekili değil, başbakan yardımcıları milletvekili değil. Bu, parlamento dışı bir hükümet haline gelmiştir. Parlamento dışı hükümetler, ara rejimlerde olur. Parlamento dışı hükümetler, siyasete müdahale edildiği ve vesayetin olduğu dönemlerde olur. Bugün böyle bir dönemin içinden geçmekteyiz. Parlamento yarın toplanacak. Öncelikle parlamentonun terör olaylarını araştırmak için araştırma komisyonu kurmasını isteyeceğiz ve terördeki bu artışın nedenlerini hükümetin açıklamasını isteyeceğiz" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ HAYALİ BİTMİŞTİR"

AK Parti'nin erken seçime gitmek üzere bir plan hazırladığını öne süren Balbay, HDP'yi barajın altına itecek bir toplumsal gerginlik yaratmak, CHP'yi çözüm üretmeyen bir pozisyona itmek, MHP'yi de birebir her şeyiyle kendi yamacında tutacağı bir zemine çekip seçimlerde tek başına gelmeyi hedeflediklerini iddia etti. Böyle bir planın halka karşı suç olduğunu kaydeden Balbay, "Burada Erdoğan, Anadolu diliyle 'kısmetten çıkmıştır' dönmeyecektir. Başkanlık sistemi hayali bitmiştir ama onun çılgınlığıyla her şeyi yapmakta. Biz de gerçekten çok ince bir çizgi, böyle yanlış anlaşılmaya meydan vermeyecek bir konuma düşmemekle hiçbir şekilde teslim olmamayı birleştiriyoruz CHP olarak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den Araştırma Komisyonu Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement