CHP'den Er ve Erbaşlara Asgari Ücretle Maaş Verilmesi İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Ekonomi

CHP'den Er ve Erbaşlara Asgari Ücretle Maaş Verilmesi İçin Kanun Teklifi

CHP\'den Er ve Erbaşlara Asgari Ücretle Maaş Verilmesi İçin Kanun Teklifi

CHP askerlik yapan er ve erbaşlara asgari ücret düzeyinde harçlık verilmesi için hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye sundu.

22.08.2015 10:10  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, askerlik hizmetini yerine getiren er ve erbaşlara asgari ücret düzeyinde harçlık verilmesi için hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye sundu.

"PARASI OLAN ASKERE GİTMİYOR, GİDENE MAAŞ VERELİM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, askerlik hizmetini yerine getiren er ve erbaşlara asgari ücret düzeyinde harçlık verilmesi için hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklifin gerekçesinde bedelli askerlik uygulaması için belirlenen tutarların çoğunlukla yoksul halk kesimlerinin ödeyemeyeceği meblağlar olduğu, bunun neticesinde maddi imkanı olan gençlerin parasıyla tezkere alabildiği, yoksul halk çocuklarının ise askere alındığı eşitsiz bir sistemin ortaya çıktığı ifade edildi.

"EŞİTSİZLİK ORTADAN KALKSIN"

Gerekçede bu eşitsiz uygulamaya ek olarak 12 ay boyunca çalışma yaşamından uzak kalan gençlerin karşı karşıya kaldığı maddi külfet de vurgulanarak, bu durumun askerlik çağına gelen gençler arasında açıkça haksızlık yarattığı belirtildi.

"ASGARİ ÜCRET VERİLECEK"

Halen askerlik hizmetini yerine getiren er ve erbaşlara sembolik düzeyde verilen harçlıkların eğer teklif yasalaşırsa asgari ücret düzeyine çıkarılacağı belirtiliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi CHP'den Er ve Erbaşlara Asgari Ücretle Maaş Verilmesi İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • hoca: çok iyi bir fikir ben askerde parasızlık çektim.... 30 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Gecen sene Paralı askerlik icin kanun teklifini CHP vermişti şimdi ayak yapıyor 2 24 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: İşin içine para giriyorsa akp hayatta kabul etmez.ancak kendileri yürütüyor . . . 21 1 Yanıtla
  • ESKİŞEHİRLİ KEMAL İNCE : İKİ OĞLUM ASKERDE. AK PARTİYE OY VERDİM. ALLAH ŞAHİDİMDİR OYUMUZ TOPYEKÜN CHPYE ARTIK .KABUL EDİLMEZSE AK PARTİYE OY VEREN AKRABALARIMIN DA CHPYE OY VERMESİNİ SAĞLAYACAĞIM. 12 8 Yanıtla
  • Türk: Helal olsun chp den beklemezdim 16 2 Yanıtla
  • krs: chp gibi dansöz parti yoktr bu ülkede. nabza göre şerbet vermeyi iyi biliyo 11 7 Yanıtla
  • GÖK: SIZCE HANGİİ PARTİ REDDEDER ??HANGI PARTI REDEDERSE SEÇİMDE HEPİMİZİN O PARTİYE TAVIR ALMASI LAZIM . 16 0 Yanıtla
  • GENÇ TÜRKLER: Bravo chpye son zamanda halkını düşünen bir tek o kaldi 11 5 Yanıtla
  • Veysel: Seçim yatırımi başka bisey değil asker ailelerine oynuyorlar şimdide o zaman haydar başa verelim o asgari ücreti 5000 askere de 5000 verecek anlamına gelir guluyorum milletimin haline aslında avlanacak haldeyiz yunanistanin peşinden batmaya çalışıyoruz batıdan doğudan suriye ırak gibi birbirimizi kırmaya serde allahtan hayırda inna lillahi ve inna ileyhi raciun 7 8 Yanıtla tuncay ekşioglu: Korkma batmayıy paralı askerlik yapanlardan alınacak. 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement