CHP'den İki Bakana Gensoru - Son Dakika
Güncel

CHP'den İki Bakana Gensoru

CHP\'den İki Bakana Gensoru

CHP, Soma'da yaşanan faciada ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taner Yıldız hakkında gensoru önergesi verdi.

20.05.2014 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, Soma'da yaşanan faciada ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taner Yıldız hakkında gensoru önergesi verdi.

Meclis İç Tüzüğü'ne göre önce gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmaması oylanıyor. Bununla ilgili görüşmeler sırasında gensoru sahipleri eleştirilerini kürsüden dile getiriyor. Hakkında gensoru önergesi verilen isimler ise eleştirileri yine kürsüden yanıtlıyor. CHP'nin gündemle bağlantılı, bakanlar hakkında verdiği gensorulardan hiçbiri bugüne kadar gündeme alınmadı. Çünkü oylamalarda sayısal çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti belirleyici oluyor.

İki bakandan farklı açıklamalar

Meclis'te Soma faciasıyla ilgili komisyon kurulması taleplerini içeren önergeler görüşülürken Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Doğal afet dışında yaşanan kazada sadece işletmelerin değil, Enerji Bakanlığı'nın da Çalışma Bakanlığı'nın da konuyla ilgili görev yapan kurumların da sorumluluğu vardır." özeleştirisini yaptı. Her iki bakanlığın da ortak çalışmaları olduğunu söyledi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan açıklamasında "Kimin ne kadar sorumlu olduğu konuşulabilir. Maden ocakları benimle ilgili değil. Madenler konusunda bizim bakanlığımızın görevi teftiş ile sınırlı. Ocaklar, ruhsatlar ve işleyiş ise tamamen Enerji Bakanlığı'na bağlı" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı ve Cumhuriyet Gazetesi

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel CHP'den İki Bakana Gensoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement