CHP'den İstifa Eden İhsan Özkes'ten Partisine Zehir Zemberek Sözler - Son Dakika
Güncel

CHP'den İstifa Eden İhsan Özkes'ten Partisine Zehir Zemberek Sözler

CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Özkes, partideki üyelerin ve yöneticilerin iktidar umudu kalmadığına dikkat çekerek, "Yaşadıklarım çekilir gibi değildi." dedi.

23.07.2015 13:40  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Adaylık sürecinde çok zorluklar yaşadığını belirten Özkes, partinin sorunlarını anlattığı 7 sayfalık raporu gazetecilere dağıttı. Partideki üyelerin ve yöneticilerin iktidar umudu kalmadığına dikkat çeken Özkes, "Kararı ani ve öfke ile almadım. Yaşadıklarım çekilir gibi değildi." dedi. Özkes, "Maalesef, mevcut durumu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide artık yararlı olamadığım kanaatine vardım." diye konuştu.

Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınayarak başlayan İhsan Özkes, 2010 yılından bu yana CHP Parti Meclisi üyesi olduğunu, son kurultayda Parti Meclisi'ne en yüksek oyu alarak seçildiğini, 24 ve 25. dönemlerde de milletvekilliğine hak kazandığını anlattı.

"KARARI ANİ VE ÖFKE İLE ALMADIM"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP'lilere teşekkür eden Özkes, "İki gün önce mensubu olduğum CHP'den istifa ettim. Elbette bu istifa kararı ani ve öfke ile alınmış bir karar değildir. Ben bu açıklamayı yapmaya güle oynaya gelmedim. Ayrılışıma çok üzülen CHP'lilerin olduğunu biliyorum." diye konuştu.

CHP'yi kimi CHP'lilerden daha fazla kucakladığını ve savunduğunu ifade eden Özkes, her günün hakkını vermeye çalıştığını, Türkiye'nin her yerinde pek çok kişinin özellikle de CHP'lilerin teveccühüne mazhar olduğunu belirtti.

Bu süreçte rahatsız olduğu parti politikalarını, yönetimdeki olumsuzlukları, vicdanen rahat edemediği her konuyu Kılıçdaroğlu'na ilettiğini aktaran Özkes, doğru bildiği konuları iletmede hiçbir güçlük çekmediğini, bu nedenle de Kılıçdaroğlu'na tekrar teşekkür ettiğini bildirdi.

"YAŞADIKLARIM ÇEKİLİR GİBİ DEĞİLDİ"

Partisi içinde sorun olmamaya, aksine sorunların çözümüne katkı vermeye çalıştığını vurgulayan Özkes, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç de istekli olmadığım halde Genel Başkan'ın talimatıyla atandığım Üsküdar Belediye Başkan adaylığım esnasında yaşadıklarım çekilir gibi değildi. 7 Haziran seçimleri öncesinde de yine Sayın Genel Başkan'ın talimatıyla bir broşür hazırladım. Bu konuda da çok ciddi sorunlar yaşadım. Üsküdar Belediye Başkan adaylığım ile başlayan bu sorunları 9 Haziran'da Sayın Genel Başkan'a ilettim. Partinin büyümesine engel olan, az olsun bizim olsun anlayışı, günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygı eksikliği ve parti içi disiplinsizlik gibi konularda bir şeyleri daha net görme fırsatı buldum."

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Özkes, şu görüşleri paylaştı:

"Maalesef, mevcut durumu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide artık yararlı olamadığım kanaatine vardım. Heyecan duyulmayan, içe dönük mücadele ile yetinilen, dağınık ve herkesin ayrı telden çaldığı, kimi kişisel çıkarların parti ve ülke çıkarlarının önüne geçebildiği bir ortamı solumaktan ve her geçen gün iktidar umutlarının azaldığını görmekten fevkalade rahatsızlık duyuyordum ki rahatsız olduğum bu hususlarda eleştiri ve önerilerimi de Sayın Genel Başkan'a her fırsatta arz ediyordum."

"BENİM SORUNUM CHP'NİN SIRTINDAN GEÇİNENLERLE"

Kendisinin milyonlarca CHP'li ile hiçbir sorunu olmadığının altını çizen Özkes, "Benim sorunum, CHP'nin sırtından geçinenlerle olmuştur. Benim sorunum seçimlerde bile seçimler için çalışmayıp seçim sonrası olası kongre ve kurultay hesapları için çalışanlarladır. Ve bunlara kucak açan yöneticilerledir. CHP'nin önündeki en büyük engel de işte bu gidişattır." dedi.

Özkes, parti yönetiminde kronik sorunları olanların ülke yönetimine talip olma yolunda güven sorunu yaşamalarından daha doğal bir şey olamayacağını da savundu.

20 Temmuz Pazartesi günü Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile kendi seçim bölgesindeki sorunlar, partinin vizyon, politika ve güven sorunları ile son günlerde basında yer alan bölgesindeki CHP'li belediyelere dair iddialarla ilgili yaklaşık 45 dakikalık bir görüşme yaptığını aktaran Özkes, 21 Temmuz Salı günü de CHP'den istifa ettiğini belirtti.

"GEREKİRSE AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

"Kendi seçim bölgemle ilgili sorunları ayrıntılarını yazılı olarak sizlerle paylaşacağım ancak beni istifaya götüren diğer nedenlere, gerekçelerine bugün girmeyeceğim. Gerekirse açıklamalarda bulunacağım." ifadesini kullanan Özkes, soruları da yanıtlamadı.

İhsan Özkes, seçim bölgesinde Üsküdar Belediye Başkan adaylığı döneminde ve sonrasında yaşadığı sıkıntılara ilişkin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sunduğu 7 sayfalık raporu da gazetecilere dağıttı.

CHP\'den İstifa Eden İhsan Özkes\'ten Partisine Zehir Zemberek Sözler
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'den İstifa Eden İhsan Özkes'ten Partisine Zehir Zemberek Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • 5555: Satılmış adam 3 23 Yanıtla
  • Orda Kal: Sen zaten CHP ye yakışmıyordun. 5 12 Yanıtla
  • coban: wah vah....ne yaşattılar sana. gel teselli edeyim seni dönek 1 15 Yanıtla
  • Erz24: Madem ani alinan karar değil ta yerel seçim zamanindan kalan sorunlar vardida neden CHP den aday oldun aday olmak zorunlulugin mu vardi Git bakalim ne olcak 2 10 Yanıtla
  • Gölpazarlı: İyi yapmış HDP PKK AKP CHP sen kurtulmuş hainlige bulaşmadan MHP bin kapıları açık tir sana 2 6 Yanıtla
  • ahmet dikine: Al birini vur ötekine sanki vatani kurtardin ya 2 3 Yanıtla
  • ckl: Bi chpli olarak chpnin içindeki sorunlarla ilgili tespitleri çok dogru. CHP de akıllı dusunen özeleştiri yapanlara yer yok. Elestirmeyeceksin beceriksizlik kedi alkislayacaksin hiçbirşey bilmeyip çok biliyorum havasında olanların peşinde kosarsan serseri it kopuk olursan itibar çok. Ama istifa nedeni bu olmadığını düşünüyorum. Mücadele edebilirdi ama mücadelesini omuLayacak insanlar çok az doğru olanı soyluyoru 4 1 Yanıtla
  • hsy: İstifa edince ne oluyor Bu partinin ne olduğunu yeni öğrenmedin Nediye vekil olup bu işleri daha iyi yapmayı bekleyenlerin haklarını yiyorsun Ayıp ya ayıp Sende suç yok seni koyan o dangalaklar da var kabahat 3 0 Yanıtla
  • VATANDAŞ : KİMİ BEKLİYORSUNUZ UÇAKLARIMIZLA İKİ SAATTE DUMANINI ATTIRIRIZ ORANIN. 3 0 Yanıtla
  • Diyarbak: Müftüler geçidi bu aralar siyasetin gözdeleri nimetullah erdoğmuş ve birde bu adam siZde en ufak bir beyin parçası varmıdır doğrusu çok merak ediyorum dün gece habertürkte izledip kabızlık bunlar ya 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement